80 гривень за літр? Ціна українського бензину вийде за межі розумного
80 гривень за літр? Ціна українського бензину вийде за межі розумного

80 гривень за літр? Ціна українського бензину вийде за межі розумного

Кабінет міністрів України запропонував підвищити акциз на пальне, що, на думку Дмитра Левушкина, засновника групи компаній "Прайм" може призвести до збільшення вартості палива на АЗС до 75-80 гривень за літр. Однак він уточнив, що така ціна не очікується найближчим часом.

Левушкін озвучив свою думку в ефірі "Громадське. Студія". За його словами, уряд прагне привести українське законодавство у відповідність до європейського, особливо щодо акцизних податків, щоб наповнювати бюджет.

АЗС
АЗС, фото з pxhere

Левушкін каже, що підвищення українських цін на пальне не так є вимогою Європейського союзу, як рекомендацією. Він зазначив, що хоча запровадження цієї директиви ЄС можна було б відкласти, зараз вона особливо актуальна.

"Ціна на бензин, дизель становитиме десь 1,6-1,8 долара. У нас ми вийдемо десь на 75-80 гривень за літр. За іншим законом також у липні цього року десь на 4 гривні зросте вартість автогазу і кожні півроку ще приблизно на гривню зростатиме".

Крім того, Левушкін сказав, що у липні цього року ціна на автогаз зросте приблизно на 4 гривні і продовжуватиме зростати на 1 гривню кожні півроку.

  • Згодом Дмитро Левушкин уточнив свої слова і сказав, що він "не говорив про 80 ​​гривень найближчим часом".

Крім того, Знай.ua повідомляв, а кцизи на паливо зростатимуть до 2028 року: як змінюватимуться ціни на кожному етапі.

Джерело матеріала
loader
loader