Як повідомляє кореспондент Укрінформу, чайна церемонія відбулась у суботу, 25 травня, в резиденції посла Японії, а провела її викладачка чайного дійства в Українсько-японському центрі КПІ ім. Ігоря Сікорського Тетяна Глотова.
Перед початком церемонії посол Японії звернувся до гостей українською мовою. Він зазначив, що чайна церемонія є символом японської культури та гостинності. За словами дипломата, вона є справжнім мистецтвом, яке поєднує в собі гармонію, повагу, чистоту та спокій.
«Японська чайна церемонія має багатовікову історію, яка передається з покоління в покоління. Вона вчить нас цінувати прості речі, бачити красу в кожному моменті і дбати про інших. У нашому швидкоплинному світі, де ми часто забуваємо про справжні цінності, така традиція допомагає зупинитися і переосмислити наше життя. Мені дуже приємно, що ми сьогодні маємо можливість поділитися з вами цим важливим елементом нашої культури. Це свідчення нашої дружби і взаємоповаги між народами Японії та України. Я впевнений, що цей захід стане ще одним кроком до зміцнення наших дружніх зв'язків та взаєморозуміння», - сказав Мацуда.
Ведуча церемонії розповіла гостям про витоки цієї японської традиції, красу чайного мистецтва, а також пояснила, чому чайна церемонія має проходити у тиші. Гостям також запропонували популярний японський желейний десерт мідзу-йокан, прикрашений білою пташечкою і хмаринкою, якому його автори дали поетичну назву "Крила" за віршем Ліни Костенко.
Як повідомляв Укрінформ, 9 травня Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда прийняв 41 українського волейболіста з чоловічої та жіночої збірних перед тим, як вони вирушать на чемпіонат світу з волейболу серед глухих, який вперше проходитиме на Окінаві, Японія, з 21 по 30 червня.