Видавництво Vivat оприлюднило імена загиблих від удару РФ працівників типографії
Видавництво Vivat оприлюднило імена загиблих від удару РФ працівників типографії

Видавництво Vivat оприлюднило імена загиблих від удару РФ працівників типографії

Стали відомі імена всіх загиблих працівників типографії "Фактор-друк". Їхні фото опублікувала гендиректорка видавництва Vivat.

Під час удару по Харкову 23 травня росіяни влучили в одну з найбільших типографій в Європі "Фактор-друк", де друкуються книжки майже всіх українських видавництв. Тоді загинуло сім людей й 25 травня генеральна директорка та співвласниця видавництва Vivat Юлія Орлова оприлюднила імена та фото загиблих працівників.

  • Храпіна Тетяна, друкар-теснильник;
  • Строгий Роман, машиніст приклеювальної машини;
  • Риженко Світлана, брошуровальник;
  • Курасова Ольга, машиніст швацьких машин та автоматів;
  • Нінадовська Олена, машиніст швацьких машин та автоматів;
  • Минаєва Ганна, машиніст комплектувальної машини;
  • Шило Дмитро, брошуровальник.

"Світла пам’ять нашим колегам!", — написала вона.

Також Юлія Орлова зазначила, що 25 травня в Україні відзначають День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження. Й для "Фактора" це завжди було велике радісне свято, але зараз в поліграфічній родині горе.

Нагадаємо, що начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов 24 травня повідомив, що експертам вдалося з'ясувати імена всіх загиблих, але для цього довелося проводити ДНК-тест чотирьом жертвам російського удару.

Також Фокус писав, що за попередніми даними, загалом ворог тоді випустив по Харківщині пʼятнадцять ракет типу С-300 та С-400. Удари ЗС РФ завдавали з території Бєлгородської області.

Теги за темою
Харків загиблі
Джерело матеріала
loader
loader