Чехія стала чемпіоном світу з хокею
Чехія стала чемпіоном світу з хокею

Чехія стала чемпіоном світу з хокею

У Празі в фінальному матчі Чемпіонату світу з хокею 2024 збірна Чехії перемогла Швейцарію (2:0) і стала чемпіоном світу. Про це 26 травня повідомляє Sport.cz.

Національна збірна з хокею Чехії у фіналі перемогла Швейцарію з рахунком 2:0 і вперше за 14 років стала чемпіоном світу.

Переможну шайбу забив Давид Пастрняк. Чехи грали в традиційно активній манері. Вони були більш мобільні, цілком можливо, намагаючись і скувати, і здивувати швейцарців, у яких було на кілька годин менше часу на відпочинок.

На 10-й хвилині Палату випав чудовий шанс після красивої комбінації першої розстановки. А за мить уже Хішир загрожував, пробиваючи між колами, але Досталь швидко зреагував.

Швейцарці були більше зосереджені на обороні, вони хотіли перехоплювати чеські атаки і користуватися перервами.

На 17-й хвилині Берчі зі швидкого обертання влучив у штангу. Було кумедно, коли Ондржей Беранек, підстрибнувши на шайбі, що летіла, приземлився на швейцарську лавку. Він чемно привітався і вискочив назад на лід.

Потім пролунав гучний свисток, коли швейцарський дует Херцог - Кукан збив із ніг Пастрняка. Однак суддя промовчав, і рахунок після першого періоду став 0:0.

У другому періоді чехи, як і швейцарці, двічі грали в більшості. Капітан Червенка потужно вистрілив, а потім і Кубалик.

Але Дженоні, який днем раніше ледь тримався на ногах після півфіналу з Канадою, рухався та добре читав гру.

Він знову був сповнений енергії. У грі 5 на 5 швейцарці знову розділили чеських гравців у своїй зоні, добре їх прикрили і не допустили жодного перекриття.

І в них теж були хороші нагоди, наприклад, коли Нідеррайтер опинився сам перед Досталем на 37-й хвилині.

Джерело матеріала
loader
loader