В Україні вперше запустили 5G: у яких містах
В Україні вперше запустили 5G: у яких містах

В Україні вперше запустили 5G: у яких містах

В Україні у тестовому режимі було запущено 5G. У рамках тесту відбувся зідзвон між Івано-Франківськом, Києвом та фінським Гельсінкі. Результати виявились позитивними.

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров. Він зазначив: тестування забезпечили компанії Vodafone та Nokia.

"В Україні вперше в тестовому режимі запустили 5G. Інноваційний центр Промприлад в Івано-Франківську, офіс Vodafone у Києві, а також офіс Nokia в Гельсінкі зідзвонились за допомогою 5G і перевірили якість звʼязку. Все працює", – йдеться у повідомленні.

Як проходив тест 5G

Як повідомили у самому Vodafone, тестування пройшло 25 травня. Форматом було обрано телеміст.

"Оркестр Eclectic Sound Orchestra виступив на даху офісу Vodafone у Києві, а жіночий вокальний гурт Spivochi – на сцені Промприладу в Івано-Франківську. Завдяки 5G вдалось передати звук і зображення без затримки, забезпечивши синхронність виступу. Глядачі насолоджувались усіма відтінками живого звучання, демонструючи можливості новітніх технологій", – розповіли у компанії.

"Київстар" відключить українців від 3G

Водночас "Київстар" планує припинити підтримку 3G – і вже почав розсилати своїм абонентам відповідні SMS-повідомлення. Роблять це там з метою:

  • розвитку 4G-мережі;
  • впровадження нових технологій.

"Київстар почав розсилати SMS про відключення 3G. Київстар планує припинити підтримку 3G для подальшого розвитку 4G-мережі та впровадження нових технологій. Інформування про дату відключення 3G відбудеться заздалегідь", – повідомили у незалежній спільноті мобільних технологій України MZU - Мобільний Зв'язок України.

Як повідомляв OBOZ.UA, тим часом, Vodafone підвищить вартість низки своїх тарифів на 220-330 грн. Причому вже найближчим часом – 31 травня. Зміни зачеплять послугу "Рік без абонплат" пропозицій лінійки Joice.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader