На підприємстві одеського "короля контрабанди" Альперіна пройшли обшуки: вилучено незаконну лінію виробництва цигарок. Відео
На підприємстві одеського "короля контрабанди" Альперіна пройшли обшуки: вилучено незаконну лінію виробництва цигарок. Відео

На підприємстві одеського "короля контрабанди" Альперіна пройшли обшуки: вилучено незаконну лінію виробництва цигарок. Відео

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) провели обшуки на виробництві та складах тютюнового підприємства, яке пов'язують з "відомим підсанкційним одеським контрабандистом". За даними джерел OBOZ.UA, йдеться про Вадима Альперіна – підсанкційного одеського бізнесмена, відомого як "король контрабанди".

Про обшуки повідомили у самому БЕБ. Там зазначили: під час їхнього проведення було вилучено лінію для виробництва тютюнових виробів, на якій незаконно виробляли цигарки.

"Раніше детективи БЕБ встановили, що товариство-ліцензіат, спільно з підконтрольними компаніями нелегально виробляє та продає  сигарети з підробленими марками акцизного податку", – йдеться у повідомленні.

БЕБ провело обшуки на виробництві та складах тютюнового підприємства, яке пов'язують із відомим підсанкціонним одеським контрабандистом
За наявними даними, обшуки пройшли на підприємстві Вадима Альперіна

Ми ж нагадаємо: наприкінці 2023 року на складах та в офісах компаній, підконтрольних Альперіну, також було проведено обшуки. За даними правоохоронців, він, незважаючи на санкції, продовжив координувати ухилення від податків, відмивання грошей та контрабанду в Україні. Орієнтовні збитки від незаконної діяльності становили 127 млн грн.

Альперін – підсанкційний одеський бізнесмен
Альперін відомий як "король контрабанди"

"Бізнесмен за допомогою родинних зв'язків та бізнес-партнерів продовжив координувати злочинну діяльність, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом, у тому числі від нелегального ввезення товарів на митну територію України", – повідомили тоді в БЕБ.

Під час їх проведення було вилучено лінію для виробництва тютюнових виробів

Водночас, ще до потрапляння під санкції в Україні Альперін був підозрюваним у справі про створення організованого злочинного угруповання, діяльність якого на Київській та Одеській митницях завдала державі багатомільйонних збитків. Як зазначало слідство, Альперін разом із головою Одеської митниці організував одну з наймасштабніших схем, внаслідок якої з усіх вантажів Альперіна не сплачувалися мита.

Наприкінці 2023 року на складах та в офісах компаній, підконтрольних Альперіну, також було проведено обшуки.

Як повідомляв OBOZ.UA, навесні ж 2024 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) скасувала закриття справи Альперіна. Йдеться про масштабні зловживання на митниці, а також про створення злочинної організації, які розслідувалися з 2019 року. Тепер справу почнуть заново слухати – починаючи з першої інстанції ВАКС.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader