YouTube промотує ролики в самий кінець: у чому причина проблеми і як її усунути
YouTube промотує ролики в самий кінець: у чому причина проблеми і як її усунути

YouTube промотує ролики в самий кінець: у чому причина проблеми і як її усунути

Крім "стрибків" користувачі також скаржаться на нескінченне завантаження відео. Джерелом незручностей, імовірно, вкотре стала боротьба YouTube із блокувальником реклами AdBlock.

Протягом останніх кількох місяців YouTube посилив правила, що забороняють використання блокувальників реклами. Цього тижня багато хто помітив, що відео раптово почали перескакувати в кінець. У причинах розбиралося видання 9to5google.

Минулого року відеохостинг почав відображати повідомлення, в яких користувачам пропонувалося відключити блокування реклами. Якщо людина цього не робила, то відтворення роликів блокувалося. Це призвело до того, що багато користувачів видалили блокувальники реклами.

Але ось нещодавно у користувачів зі встановленими блокувальниками реклами відео моментально промотуються в самий кінець, ніби перескакуючи на останні кадри. При відключенні програми-блокувальника все працює як зазвичай.

Користувачі також повідомляють, що це відбувається під час повторного відтворення відео, і якщо спробувати перейти до певної частини відео, воно починає "нескінченно" завантажуватися.

Таким чином, багато хто вважає, що це навмисний крок з боку YouTube, спрямований на те, щоб перешкоджати використанню блокувальників реклами. Це цілком можливо, але настільки ж можливо, що ця проблема прихована в самих програмах-блокувальниках.

Важливо YouTube почав сильно "гальмувати": чому не вантажаться відео і що з цим робити

Також варто зазначити, що ті, хто зіткнувся з проблемою раптового перемотування роликів, використовують AdBlock, тоді як ті, хто використовує інші блокувальники реклами, не спостерігають такого явища. Хоча є нечисленні повідомлення про те, що це відбувається і за умови відсутності блокувальника реклами.

Раніше цього року через помилку в AdBlock відео завантажувалися повільно, а також створювали надмірне навантаження на комп'ютер, на якому працював YouTube. Коли виникла ця проблема, користувачі звинуватили в цьому YouTube, нагадує ЗМІ.

Нещодавно ми повідомляли, що YouTube почав сильно "гальмувати" — не вантажаться відео. Користувачі шукають проблеми там, де їх немає, вважаючи, що проблема в інтернет-з'єднанні або некоректній роботі браузера, але вся справа в блокуванні реклами.

Джерело матеріала
loader
loader