8 цікавих фактів про новий парковий міст на Оболоні
8 цікавих фактів про новий парковий міст на Оболоні

8 цікавих фактів про новий парковий міст на Оболоні

Новий пішохідний міст на Оболоні викликав велику цікавість киян. Його відкрили напередодні Дня Києва.

Нагадаємо, 24 травня Vgorode писав, що у Києві завершили будівництво пішохідного мосту-хвилі. Цей міст об'єднує Оболонський острів та парк "Наталка" біля Оболонської набережної.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поки що мешканці Києва, не кажучи вже про гостей міста, не знають багатьох фактів про цей міст. Цікаві факти про нову пам'ятку Києва знайшли у "Вечірньому Києві".

1. Міст складається з п'яти хвиль, що символізують динаміку та рух річки Дніпро. Ширина моста становить 4 метри, а його довжина – 164 метри. Конструкція спирається на чотири опори, дві з яких будуть розташовані безпосередньо в самій протоці.

2. Автором проекту став архітектор Андрій Миргородський, відомий також як творець Скляного мосту (він же міст Кличка) через Володимирський узвіз.

3. Спорудження мосту почалося ще 2020 року, але процес зупинився через початок війни.

4. Близько 300 тонн металу для мосту було виготовлено на комбінаті "Азовсталь" перед вторгненням Росії. Вага одного блоку моста становить від 2 до 7 тонн.

5. Конструкція нового моста оснащена підсвічуванням та музичним супроводом. Підсвічування динамічне, сталева "хвиля" постійно змінюватиме кольори. Через економію енергії освітлення мосту поки що не включатимуть, обмежаться лише економічними LED-лампами.

6. Фінансування будівництва розпочалося коштом українських меценатів, а закінчилося – коштом Великого Парижа та Тайваню.

7. Неофіційна назва мосту – Хвиля Азова, або Хвиля Азовсталі, то метал для мосту - остання продукція "Азовсталі" до її знищення навесні 2022 року. Метал уже вивозили під обстрілами.

8. Рекреаційна зона на Оболонському острові тепер має окремі доріжки для пішоходів та велосипедистів, широку пляжну зону відпочинку з шезлонгами та рятувальними вежами, спортивні та дитячі майданчики, а також зони для риболовлі та барбекю. Є тут медпункт та туалети.

Нагадаємо, у Києві також днями завершили реконструкцію Дегтярівського шляхопроводу.

Джерело матеріала
loader
loader