На базі відпочинку у Львівській області 8-річну дитину вкусила отруйна гадюка
На базі відпочинку у Львівській області 8-річну дитину вкусила отруйна гадюка

На базі відпочинку у Львівській області 8-річну дитину вкусила отруйна гадюка

До львівської дитячої лікарні св. Миколая госпіталізували 8-річну дівчинку, яку на базі відпочинку поблизу села Хоросно на Львівщині вкусила гадюка. Місце укусу відразу посиніло. Дитина добу пробула у реанімації під наглядом лікарів, повідомляє Zaxid.net.

Маленьку пацієнтку звати Аліса. Вона не боїться плазунів, бо вдома в неї живе два екзотичних улюбленці: маїсовий полоз та молочна змія. На відпочинку за містом Аліса вирішила побавитися із плазуном. Спіймала одного біля озера, однак він вивернувся і вкусив її за великий палець лівої руки. Дівчинка відразу відчула біль, а місце укусу посиніло. Батьки сфотографували плазуна і відразу повезли доньку до лікарні. Як виявилося, Алісу вкусила гадюка, повідомили у лікарні.

, – кажуть у лікарні.

Це не перший випадок на Львівщині, коли гадюки кусають людей і зокрема дітей. Натрапити на них можна у болотистій місцевості, поблизу заростей водойм, біля річок,у горах і навіть на подвір’ї будинків, які стоять неподалік лісу тощо. Зараз починається період їхньої найбільшої активності, тож слід бути обережними, бо отрута гадюки – це токсин, що уражає одразу кілька систем: кровотворну, серцево-судинну та нервову. Після укусу потрібно якомога швидше звернутися за медичною допомогою.

8-річну Алісу з лікарні вже виписали додому. Укус гадюки для дитини, на щастя, минув без наслідків для здоров’я, завдяки тому, що її вчасно доставили до лікарні.

На базі відпочинку у Львівській області 8-річну дитину вкусила отруйна гадюка - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Джерело матеріала
loader
loader