В офісах Європарламенту провели обшуки: єврочиновника підозрюють в роботі на Росію
В офісах Європарламенту провели обшуки: єврочиновника підозрюють в роботі на Росію

В офісах Європарламенту провели обшуки: єврочиновника підозрюють в роботі на Росію

Поліція провела обшуки у середу, 29 травня. Варто зазначити, що ці обшуки відбуваються в межах розслідування можливого втручання Росії.

Обшуки в Європарламенті

У Бельгії поліція провела обшуки за місцем проживання співробітника Європейського парламенту і в його кабінеті в будівлі парламенту в Брюсселі. За даними прокуратури, також був проведений обшук в офісі підозрюваного у Страсбурзі, де розташована штаб-квартира Європарламенту.

Обшуки є частиною справи про втручання, пасивну корупцію та членство в злочинній організації, вони стосуються ознак російського втручання, коли до членів Європейського парламенту зверталися і платили за просування російської пропаганди через новинний сайт Voice of Europe,
– заявили у Федеральній прокуратурі Бельгії.

Прокурори заявили, що вважають, що підозрюваний співробітник відігравав "значну роль у цьому".

Місцеві ЗМІ заявили, що підозрюваним у справі є депутат Європарламенту Марсель де Граафф з ультраправої партії "Форум за демократію".

Російські диверсії в Європі

  • В Європі збільшилася кількість російських диверсійних операцій, спрямованих на підрив постачання військової допомоги Україні. Журналісти NYT повідомляють, що серед російських диверсій зокрема були підпали складу в Англії, лакофарбового заводу у Польщі, житлових будинків в Латвії, а також магазину Ikea у Литві.
  • Ці диверсії росіян поки не перервали потік зброї в Україну, і багато з цілей не мають прямого відношення до війни. Але деякі представники силових структур кажуть, що Росія таким чином намагається посіяти страх і змусити європейські країни посилити безпеку по всьому ланцюгу постачання зброї.
  • Також прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Сторе заявив, що Росія становить "реальну та серйозну загрозу" після того, як його країна попередила про можливі напади на виробників енергії та збройові заводи.
Теги за темою
Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader