Держлікслужба може переглянути ідею щодо заборони бронювати ліки онлайн
Держлікслужба може переглянути ідею щодо заборони бронювати ліки онлайн

Держлікслужба може переглянути ідею щодо заборони бронювати ліки онлайн

Держлікслужба не має зауважень до аптечного прайс-агрегатора Tabletki.ua і готова долучити їх пропозиції змін до скандального проєктупостанови, який фактично мав заборонити бронювати медпрепарати онлайн.  Про це йшлося на зустрічі представників сервісів з бронювання та Держлікслужби, – повідомляє 24 канал.

Сервіси готують свої варіанти і представлять їх державному регулятору. Про це розповів співзасновник tabletki.ua Олександр Муравщик, який був на зібранні.

"Tabletki.ua — відповідальний сервіс і нашим пріоритетом залишається український споживач і його здоровʼя. Ми далі хочемо залишити йому право вибору, можливість знайти необхідні ліки швидше і дешевше. Саме тому ми вважаємо недопустимим заборону (чи навіть будь-яке ускладнення) можливості бронювати ліки онлайн, порівнювати ціни в аптеках і знаходити краще

Tabletki.ua готують свої пропозиції змін до ліцензійних умов, які враховували б інтереси українського споживача.  Найближчим часом ми чекаємо на наступну робочу зустріч, де будемо обговорювати перший проєкт таких змін". 

За словами Муравщика, Держлікслужба загалом підтримує роботу таких сервісів, як аптечні прайс-агрегатори:

"На зустрічі Держлікслужба наголосила, що немає зауважень до сервісу Tabletki.ua та й загалом підтримує роботу прайс-агрегаторів. Також чиновники підтвердили, що готові до зміни ліцензійних умов, щоб закріпити право аптек на роботу з прайс-агрегаторами", – зауважив співзасновник сервісу tabletki.ua. 

Прайс-агрегатори не є частиною електронною торгівлі лікарськими засобами: це лише обмін між споживачами та аптеками інформацією про ліки, ціни на них та можливість бронювання за умови, що вже придбання ліків відбувається споживачем безпосередньо в аптеці, - така наразі позиція чиновників. Послугами таких сервісів в Україні користується майже третина споживачів. Наприкінці квітня Держлікслужба підготувала зміни до ліцензійних умов продажу ліків. Прийняття цих змін забороняло б аптекам використовувати незалежні прайс-агрегатори для надання пропозицій споживачу та придбання безпосередньо в аптеці (без доставки та оплати на сайті), оскільки це дозволено робити лише на сайтах аптек.

Після розголосу намірів уряду найбільший в Україні аптечний  прайс-агрегатор Tabletki.ua ініціював петицію до Уряду не забороняти бронювати ліки онлайн. Менш ніж за добу вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. 

Джерело матеріала
loader
loader