Хто порушив правила? Завдання з ПДР із відео
Хто порушив правила? Завдання з ПДР із відео

Хто порушив правила? Завдання з ПДР із відео

Згідно зі статистикою, значна частка дорожніх аварій у містах трапляється під час неправильного виконання водіями повороту. Чи пам’ятаєте ви, всі як чинні ПДР регулюють подібні ситуації?

У TikTok-блозі "А ти знаєш ПДР?" з’явилась задача, яка допоможе це перевірити. На запропонованому для аналізу відео відтворено аварійну ситуацію. Два автомобілі, які рухаються у паралельних смугах, одночасно повертають в ліворуч, що призводить до зіткнення. Перегляньте початок ролика, поставте його на паузу і спробуйте самостійно відповісти, який з них порушив правила:

  1. водій чорного авто у лівій смузі;
  2. водій синього авто у правій смузі.

Як видно у ролику, водій чорного авто під час повороту залишається у своїй смузі. Тоді як синє авто намагається перешикуватись лівіше. Саме цей нюанс і дає ключ до правильної відповіді.

Справа в тому, що ПДР вимагають, щоби при повороті ліворуч з декількох смуг руху водії тримались тієї смуги, по якій в’їжджали на перехрестя. Якщо ж водій хоче перешикуватись, він повинен дати дорогу транспортним засобам, які рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на які він має намір виїхати.

Таким чином, водій чорного авто із задачі дотримується всіх вказаних вимог. Тоді як водій синього під час зміни смуги руху не пропускає його уперед, як повинен, чим спричиняє зіткнення. Отже, правильним варіантом відповіді є другий – порушником і винуватцем ДТП є водій синього авто.

Раніше OBOZ.UA публікував задачу з паралельного проїзду водіями кругового перехрестя.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader