"Ніхто не може стояти вище за закон": Байден прокоментував вердикт про винуватість Трампа
"Ніхто не може стояти вище за закон": Байден прокоментував вердикт про винуватість Трампа

"Ніхто не може стояти вище за закон": Байден прокоментував вердикт про винуватість Трампа

За словами президента США, у Трампа були всі можливості захищатися. Тепер же у нього є можливість оскаржити рішення присяжних про свою винуватість.

Президент США Джо Байден відреагував на вердикт присяжних про винуватість колишнього американського лідера Дональда Трампа. За його словами, політик-республіканець поводиться безвідповідально і нерозважливо, а також підриває довіру до американської судової системи. Про це пише BBC.

"Американський принцип, що ніхто не може стояти вище за закон, було підтверджено", — сказав Байден.

Він зазначив, що у Трампа були всі можливості захищатися. Тепер же в нього є можливість оскаржити рішення присяжних про свою винуватість.

"Так працює американська система правосуддя. А ось говорити, що система підтасована, тому що комусь не подобається вердикт, це нерозважливо, це небезпечно, це безвідповідально", — сказав Байден.

За словами журналістів, передвиборчий штаб Байдена після оголошення вердикту Трампу випустив заяву, в якій йшлося, що закон один для всіх.

Раніше повідомлялося, що суд визнав колишнього президента США винним за 34 пунктами обвинувачення. За словами журналістів, Дональд Трамп все одно зможе балотуватися в президенти США під час виборів, які відбудуться вже в листопаді цього року.

Пізніше стало відомо, Трамп подасть апеляцію на обвинувальний вирок у справі про фінансові махінації під час виплат порноактрисі Стормі Деніелс. Політик запевнив, що не зробив нічого протизаконного, а звинувачення назвав сфальсифікованими. Колишній американський президент розкритикував увесь судовий процес, який, за його словами, очолював суддя, "який має вигляд ангела, але насправді він диявол".

Теги за темою
Джо Байден вибори Скандал Президент
Джерело матеріала
loader
loader