Нетаньягу запросили виступити перед обома палатами Конгресу США
Нетаньягу запросили виступити перед обома палатами Конгресу США

Нетаньягу запросили виступити перед обома палатами Конгресу США

Таким чином сенатори та конгресмени хочуть продемонструвати солідарність з Ізраїлем, навіть попри деякі розбіжності між країнами у баченні війни у Смузі Гази.

Конгрес Сполучених Штатів офіційно запросив прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу виступити на спільному засіданні Сенату та Палати представників. Про це у п’ятницю, 31 травня, повідомило агентство .

Зазначається, що лист на адресу політика підписали усі четверо лідерів партій в обох палатах: спікер-республіканець Майк Джонсон, лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс, голова більшості у Сенаті Чак Шумер та очільник республіканців сенатор Мітч Макконелл.

Мета запрошення, за даними Reuters, полягає у демонстрації солідарності з Ізраїлем, навіть попри деякі розбіжності між країнами у баченні війни у Смузі Гази та погрози з боку адміністрації президента Джо Байдена зменшити потік зброї до Ізраїлю через випадки ударів по цивільних та волонтерах. 

Нетаньягу стане першим в історії лідером іноземної держави, який виступить у Конгресі аж чотири рази. Таким чином він випередить сера Вінстона Черчілля. Попередня його промова була у 2015 році.

Точної дати виступу ізраїльського прем’єра в американському парламенті поки не оприлюднюють.

Раніше прокурор МКС Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем’єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах.

У США розкритикували це рішення і обурилися, що головний прокурор МКС прирівняв Ізраїль до ХАМАСу. 

 



Теги за темою
США Ізраїль
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader