В Україні розпочався сезон холери: що це за хвороба та як її уникнути
В Україні розпочався сезон холери: що це за хвороба та як її уникнути

В Україні розпочався сезон холери: що це за хвороба та як її уникнути

Хвороба небезпечна особливо влітку.

В Україні розпочався епідемічний сезон холери. Інфекція передається фекально-оральним шляхом через забруднену воду, їжу та побутові контакти.

Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Холера - це гостра діарейна інфекція, що виникає після вживання харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae О1 або О139. 

Зауважимо, що без належного лікування холера може призвести до зневоднення та смерті.

Попри те, що хвороба може вразити в будь-яку пору року, від 1 червня до 1 жовтня починається посилена небезпечка.

Як убезпечити себе від холери

  • не купуйте їжу, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі;
  • не купайтеся та не ловіть рибу у забруднених водоймах;
  • дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед їжею, після відвідування туалету та вулиці;
  • вживайте чисту воду, бажано бутильовану. Кип'ятіння води вбиває холерні вібріони вже через 1 хвилину;
  • перед вживанням мийте овочі і фрукти чистою водою та обробляйте окропом;
  • ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти перед вживанням.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader