Фільм «Влада»: дивитися чи ні
Фільм «Влада»: дивитися чи ні

Фільм «Влада»: дивитися чи ні

Історія сходження до влади американського віце-президента Діка Чейні вийде на екрани вже 21 лютого 209 року. Розповідаємо цікаві факти про фільм «Влада».

Про що фільм Влада

Фільм розповідає про бюрократа-інсайдера Діка Чейні. Цей чоловік увійшов в історію як один з найбільш впливових людей світу. Але також він відомий як найнебезпечніший віце-президент в Сполучених Штатах Америки.

Критики дали йому прізвисько Дарт Вейдер. Його рішення змогли змінити не тільки Штати, а й світ в цілому. Ці зміни відчутні навіть сучасним людям.

Дік Чейні починав свій шлях в політиці ще з місця члена в адміністрації 46 глави держави США Ніксона. В подальшому він провів такі масштабні операції, як панамське «Правове справа», іракська «Буря в пустелі».

У 1991 році йому була вручена нагорода «Свободи» від президента Джорджа Буша-молодшого. Також на його рахунку Премія сенатора Америки Генрі Джона Гейнца за видатні заслуги на державній службі.

Фільм «Влада»: дивитися чи ні - Фото 1

Режисер фільма Влада

Режисером і сценаристом стрічки є Адам МакКей, володар премії «Оскар» за режисуру фільму «Гра на пониження» в 2016 році. Також відомий за такими фільмами, як «Зведені брати» (2008), «Копи в глибокому запасі» (2010), «Холостячки» (2012), «Телеведучий 2: І знову здрастуйте» (2013), «Людина-мураха» ( 2015).

Фільм «Влада»: дивитися чи ні - Фото 2

Виконавці головних ролей

Головну роль в новому фільмі Маккея виконав актор Крістіан Бейл, він зіграв колишнього віце-президента США Діка Чейні. Щоб вжитися в роль він переглядав безліч відео з Чейні. Бейл не тільки навчився копіювати рухи і міміку колишнього віце-президента, для цієї ролі він поправився на 18 кілограмів.

Фільм «Влада»: дивитися чи ні - Фото 3

Був номінований на «Оскар», BAFTA і «Золотий глобус» за роль шахрая Ірвінга Розенфельда в кримінальній трагікомедії «Афера по-американськи» (2014 року), за кращу чоловічу роль, а також за роль у фільмі «Гра на пониження» (2016) , за кращу чоловічу роль другого плану.

Фільм «Влада»: дивитися чи ні - Фото 4

Також широко відомий як виконавець ролі Бетмена в трилогії Крістофера Нолана – «Бетмен: Початок» (2005), «Темний лицар» (2008) і «Темний лицар: Відродження легенди» (2012).

У картині також знялися актори Елісон Пілл, Емі Адамс, Стів Каррел і Сем Рокуелл.

Фільм «Влада»: дивитися чи ні - Фото 5

Нагороди і критика

Фільм брав участь в шести номінаціях «Золотого глобуса»: «Краща комедія або мюзикл», «Кращий режисер», «Краща чоловіча роль в комедії або мюзиклі», «Кращий актор другого плану», «Краща актриса другого плану» і «Кращий сценарій ».

У номінації «Кращий актор в комедії або мюзиклі» лауреатом премії «Золотий глобус» став Крістіан Бейл.

Фільм «Влада»: дивитися чи ні - Фото 6

У своїй вдячній промові висловив подяку сатані: «Спасибі, сатана, за те, що надихнув мене на те, як зіграти цю роль». Актор також зазначив, що йому вдалося втілити Чейні настільки ж жорстко, як і в більшості документальних відеороликів; це відзначили і кінокритики.

Фільм отримав поляризовані відгуки критиків. На сайті Rotten Tomatoes він має рейтинг 67% на основі 61 рецензій критиків із середньою оцінкою 6,8 з 10.

Фільм «Влада»: дивитися чи ні - Фото 7

На сайті Metacritic фільм отримав оцінку 61 з 100 на основі 25 рецензій, що відповідає статусу «в цілому позитивні відгуки».

Джерело матеріала
loader
loader