У Португалії під час авіашоу зіткнулися 2 літаки: загинув пілот
У Португалії під час авіашоу зіткнулися 2 літаки: загинув пілот

У Португалії під час авіашоу зіткнулися 2 літаки: загинув пілот

Про це повідомляє видання Reuters. Подробиці про катастрофу, читайте далі в матеріалі.

2 літаки зіткнулися на авіашоу в Португалії

Авіашоу проходило 2 червня на авіабазі Бежа, що за 180 кілометрів на південь від Лісабона. Інцидент трапився під час демонстрацій групи за участі іспанських та португальських пілотів.

Відомо, що один пілот, який був громадянином Іспанії, загинув, а інший отримав поранення внаслідок зіткнення, про що повідомили в NDTV WORLD з посиланням на BBC.

Військово-повітряні сили з жалем повідомляють, що о 16:05 (15:05 GMT) на авіашоу в Беджа два літаки стали жертвами аварії під час повітряної демонстрації за участю шести літаків,
– йдеться в короткій заяві.

Так, пілот з португальським громадянством отримав легкі поранення, йому надали невідкладну допомогу, перш ніж його доставили в лікарню Бежа.

Міністр оборони Португалії Нуну Мело назвав це "трагічним нещасним випадком" і сказав журналістам, що буде розпочато розслідування "для встановлення точної причини" зіткнення.

Португальський президент Марсело Ребелу де Соуза зазначив, що "це мав бути момент дозвілля та спільного задоволення, а це перетворилося на момент болю".

NDTV WORLD пишуть, що військово-повітряні сили заявили, що 6 літаків належали до пілотажної групи, що складається з іспанських і португальських пілотів під назвою "Yakstars". Відомо, що зіткнулися літаки Як-52.

В мережі також поширилося відео, зняте глядачем, на якому видно групу з 6 літаків у польоті, один з яких піднімається вгору, мабуть, торкається одного з інших, а потім падає на землю.

Момент зіткнення двох літаків: дивіться відео

Також повідомляється, що незадовго до катастрофи глядачі звернули увагу на дивні звуки, які було чутно від одного з літаків, що виконували в небі віражі.

Після зіткнення повітряні сили Португалії скасували Beja AirShow – найбільший авіафестиваль у країні.

У США розбився новий військовий літак F-35: коротко

  • У США розбився військовий літак за межами аеродрому в Альбукерке International Sunport штату Нью-Мексико у вівторок, 28 травня.
  • На борту літака був лише один пілот. На момент аварії він був при свідомості. Зазначають, що його доставили до лікарні з серйозними травмами.
  • У виданні ABCNews з посиланням на американського чиновника пишуть, шо літак був новим F-35, який належить Корпусу морської піхоти США.
Теги за темою
Жертви
Джерело матеріала
loader
loader