Стане справжнім витвором мистецтва: як цікаво оновити дизайн улюбленої книги
Стане справжнім витвором мистецтва: як цікаво оновити дизайн улюбленої книги

Стане справжнім витвором мистецтва: як цікаво оновити дизайн улюбленої книги

Ба більше, оновити дизайн обкладинки можна не лише на старих книгах, а й на нових. Як це зробити – читайте на Lady 24.

Як можна змінити палітурку улюбленої книги

Сучасне життя дарує безліч можливостей для творчості. Протягом останніх років трендовим хобі став редизайн обкладинок книг. Цікаво, що змінюють не лише старі й пошкоджені палітурки, а й зовсім нові.

Так, у мережі можна знайти безліч відео за хештегом #bookbinding, на яких створюють нові обкладинки книг. На тлі виходу нового сезону "Бріджертонів" особливо популярною є заміна саме обкладинок однойменного роману.

Прихильниці хобі редизайну палітурок спочатку позбуваються старої обкладинки, а також форзацу. Після цього починається справжнє мистецтво. Варто підібрати колірну гаму та продумати до деталей, який вигляд матиме нова палітурка, й лише після цього можна розпочинати хендмейд.

Так, спочатку варто приклеїти новий форзац й стрічкову закладку, якщо у цьому є потреба. Другим етапом варто починати створення самої палітурки. Для цього необхідно мати цупкий картон і тканину або спеціальний папір, який стане новим "обличчям" книги. Всі елементи між собою необхідно склеїти й дочекатися повного висихання. Лише коли палітурка повністю висохне, її можна приклеювати до книги.

Ідея для редизайну роману про Бріджертонів: дивіться відео

Ба більше, досвідчені майстрині мають спеціальне обладнання, за допомогою якого можуть роздрукувати наклейки для книг. З такими елементами обкладинка має по-справжньому королівський вигляд.

Ідея вишуканого редизайну обкладинки: дивіться відео

Деякі настільки захоплюються створенням нових обкладинок, що оновлюють цілі серії книг. Й історія Бріджертонів в цьому випадку не є винятком.

Редизайн серії книг про Бріджертонів: дивіться відео

Створення обкладинок в одному стилі: дивіться відео

У коментарях під відео по-різному реагують на таке хобі. Дехто засуджує й вважає це "варварством", а інші – ставлять питання, чому видавництва відразу не створюють такі вишукані обкладинки. Втім, відповідь напрошується сама – така книга буде коштувати в десятки разів дорожче.

Джерело матеріала
loader
loader