Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності у метро: організаторів просять обрати нову локацію
Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності у метро: організаторів просять обрати нову локацію

Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності у метро: організаторів просять обрати нову локацію

Влада столиці не погоджувала проведення Маршу Рівності у метро. Тому організаторів попросили обрати нову локацію для проведення заходу із міркувань безпеки.

Про це повідомили в КМДА. Окрім того, там наголосили, що в разі проведення маршу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається виключно на організаторів.

В КМДА також спростували інформацію, яку поширили деякі Telegram-канали, про нібито зупинку руху метро на час проведення Маршу Рівності та виділення на його організацію коштів із міського бюджету. Там зазначили, що ці заяви абсолютно не відповідають дійсності і, очевидно, покликані збурити суспільство та дестабілізувати ситуацію в столиці.

"Ми розуміємо, що правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак Київський метрополітен – об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику. Ми не можемо наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів. Тому, аби уникнути можливих провокацій, не можемо дозволити проведення Маршу Рівності в метро", – пояснив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Як зауважили в Департаменті молоді та спорту КМДА, масові заходи під час дії правового режиму воєнного стану в Україні можуть відбуватися лише за умови обов’язкового дотримання всіх вимог заходів безпеки та законодавства України. Там також рекомендують утриматися від проведення заходів, що передбачають скупчення значної кількості людей, та зазначають, що в разі проведення.

Нагадаємо, 30 травня стало відомо про те, що у Києві16 червня відбудеться Марш Рівності, який востаннє проходив у 2021 році. Зазначалось, що з міркувань безпеки, попередньо, його будуть проводити у метрополітені.

Як повідомляв OBOZ.UA, Держдеп США офіційно попередив про можливу небезпеку під час заходів "Місяця Гордості" у всьому світі. Вважається, що терористичні організації спробують атакувати акції ЛГБТ-спільноти.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader