Українці зі статусом УБД можуть отримати податкові пільги: що відомо
Українці зі статусом УБД можуть отримати податкові пільги: що відомо

Українці зі статусом УБД можуть отримати податкові пільги: що відомо

Українським військовим надаються фінансові пільги, що охоплюють різні види оподатковуваних доходів.

Учасники бойових дій в Україні користуються значними податковими пільгами. Про це інформує портал "Безоплатна правнича допомога".

Зокрема, вони звільняються від сплати земельного податку на ділянки до 2 гектарів, що використовуються для особистого сільського господарства. Також для них передбачено зменшення бази оподаткування на 60 квадратних метрів при оподаткуванні квартир. Крім того, вони мають пільги з податку на доходи та ПДВ.

Так, учасникам бойових дій надаються фінансові пільги з оподаткування, що охоплюють різні види оподатковуваних доходів. Ці пільги стосуються такого:

  • податок на нерухоме майно: учасники бойових дій звільнені від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для квартир або житлових будинків. База об'єкта оподаткування зменшується на 60 кв. м для квартир і на 120 кв. м для житлових будинків;
  • Земельний податок: ветерани звільняються від сплати земельного податку за кожним видом використання ділянки, в межах встановлених норм. Наприклад, для ведення особистого сільського господарства звільнення поширюється на ділянки розміром до 2 гектарів;
  • податок на додану вартість: операції із ввезення та постачання товарів, що використовуються для захисту, можуть бути звільнені від сплати ПДВ;
  • податок на доходи фізичних осіб: військовослужбовці звільняються від сплати податків на доходи під час безпосереднього перебування в районі проведення бойових дій за наявності відповідних документів.

Для військовослужбовців, які до призову на службу були індивідуальними підприємцями, передбачено певні пільги. Наприклад, вони звільняються від необхідності нараховувати, сплачувати та подавати податкову звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку.

Крім того, щорічна разова грошова допомога, що надається учасникам антитерористичної операції, не оподатковується. Крім зазначених пільг, існують й інші види підтримки, такі як звільнення від оподаткування пенсій для осіб, які отримали інвалідність під час бойових дій, а також соціальна підтримка для членів сімей загиблих військовослужбовців.

Раніше, 19 вересня, Фокус писав про те, як отримати пільги військовим. В Україні стара система зіткнулася з труднощами в обробці безлічі заявок від військових та їхніх близьких на отримання статусу або пільг.

Джерело матеріала
loader
loader