«Ви можете уявити Богдана Ступку в шортах?» Легендарний актор відвідав театр і був шокований
«Ви можете уявити Богдана Ступку в шортах?» Легендарний актор відвідав театр і був шокований

«Ви можете уявити Богдана Ступку в шортах?» Легендарний актор відвідав театр і був шокований

Народний артист, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Анатолій Хостікоєв розкритикував поведінку акторів, яких він спостерігав у Національному академічному театрі ім. Лесі Українки. Про це актор, який сам служит у театрі Франка, написав у себе в Facebook після відвідування нової вистави «Отелло» режисера Давида Петросяна.

За словами Хостікоєва, в житті існують закони буття та заповіді, яких варто дотримуватись. У той самий час, наголосив він, в театрі ніяких законів та систем немає.

«Я не про правила поведінки в театрі, не про дисципліну і про дотримування норм перебування в колективі. Навіть, не про те, що неприпустимо, будь кому, передусім акторам, приходити в театр у шортах. Ви можете уявити Богдана Ступку в шортах?, чи Віталія Малахова… в театрі… у шортах?… Чи Аркадія Гашинського, чи Бориса Наумовича Каменьковича, який побачивши мене з рюкзачком за плечима, сказав: Толян, ти ж актор! Зніми цю х…ню!!!», – йдеться у дописі артиста.

Анатолій Хостікоєв додав, що так само неприпустимо виходити акторам у фойє перед виставою і перебувати серед глядачів, тим більше на вулицю і зустрічати своїх гостей. «За це раніше можна було вилетіти з театру… Адже театр це ілюзія, фантазія… Таємниця!!!», – зауважив народний артист.

За словами режисера Давида Петросяна, «Отелло» – історія про недовіру, а непевність, сумніви генерала війська щодо свого оточення, описана Шекспіром, висвітлює глибинну деструкцію в суспільстві та у взаєминах між близькими людьми.

До слова, Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки відмовляється від усіх вистав ексгенерального директора-художнього керівника театру Михайла Резніковича, який два роки тому втік з країни. Про це «Главкому» в ексклюзивному інтерв'ю повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Джерело матеріала
loader
loader