G7 повністю підтримує запропонований США мирний план для Гази
G7 повністю підтримує запропонований США мирний план для Гази

G7 повністю підтримує запропонований США мирний план для Гази

Усі держави «Групи семи» висловлюють підтримку оприлюдненому президентом США Байденом плану щодо тривалого перемир’я у секторі Гази й закликають ХАМАС прийняти його.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільній заяві G7.

«Ми, лідери «Групи семи», повністю схвалюємо й будемо підтримувати всеосяжну угоду, оприлюднену президентом Байденом, результатом якої стане негайне перемир’я у Газі, звільнення усіх заручників, суттєве й тривале нарощування обсягу гуманітарної допомоги для розповсюдження у Газі, а також остаточне припинення кризи та забезпечення безпекових інтересів Ізраїлю та безпеки цивільних мешканців сектору», - вказується у документі.

Підписанти також підтвердили підтримку шляху до миру, що передбачає утворення двох держав. «Ми закликаємо ХАМАСприйняти цю угоду, на яку згоден Ізраїль. Ми також спонукаємо усі держави, що мають вплив на ХАМАС, схилити його до згоди», - наголосили у G7.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, були вбиті близько 1200 осіб та захоплені до 250 заручників, сотня з яких досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Президент СШАДжо Байден оприлюднив новий план Ізраїлю, підтриманий Штатами, щодо припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників. ХАМАС, який отримав пропозицію за посередництва Катару, поки не висловив свої офіційної позиції з цього приводу.

Теги за темою
США Ізраїль
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader