Власників подвійного громадянства не випускатимуть з України і можуть мобілізувати: що змінилося з 1 червня
Власників подвійного громадянства не випускатимуть з України і можуть мобілізувати: що змінилося з 1 червня

Власників подвійного громадянства не випускатимуть з України і можуть мобілізувати: що змінилося з 1 червня

Українські чоловіки з подвійним громадянством у віці від 18 до 60 років більше не зможуть покинути межікраїни. Україна скасувала таке право для них із 1 червня.

Про це повідомили на сайті Посольства США в Україні. Там наголосили, що українське законодавство не визнає подвійного громадянства. 

"Тому американсько-українські особи з подвійним громадянством, перебуваючи в Україні, розглядаються виключно як громадяни України, і на них поширюються права та обов'язки громадян України. В умовах воєнного стану в Україні чоловікам у віці від 18 до 60 років не дозволяється виїжджати з країни", – йдеться у поясненні. У повідомленні зазначили, що раніше для них робили винятки.

"Особи з подвійним американсько-українським громадянством цієї групи могли в'їжджати в Україну, а потім виїжджати з неї, якщо вони знімалися з реєстрації місця проживання в Україні та реєстрували місце проживання в США", – уточнили у дипломатичному відомстві. 

Представники посольства зазначили, що не можуть впливати на українське законодавство, тому закликали громадян дотримуватися всіх місцевих розпоряджень.

"Якщо ви наразі не перебуваєте в Україні, ми наполегливо рекомендуємо утриматися від будь-яких поїздок в Україну громадянам США чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які також мають українське громадянство або претендують на українське громадянство і не бажають залишатися в Україні на невизначений термін. Існує надзвичайно високий ризик, що вам не дозволять виїхати, навіть маючи паспорт США", – зазначили у посольстві.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Міністерство оборони заявило, що наразі немає підстав для продовження терміну оновлення даних військовозобов'язаних, оскільки у застосунку "Резерв+" більше немає жодних збоїв. Водночас порушників чекає покарання.

– Під час воєнного стану та загальної мобілізації військовозобов’язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. Однак деяким категоріям громадян дозволяється перетинати кордон за певних умов і обставин.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader