Вдруге за 6 днів: у німецькому Мангеймі напали з ножем на політика з антиісламськими поглядами
Вдруге за 6 днів: у німецькому Мангеймі напали з ножем на політика з антиісламськими поглядами

Вдруге за 6 днів: у німецькому Мангеймі напали з ножем на політика з антиісламськими поглядами

Представник крайньої правої партії опинився в лікарні. 31 травня чоловік у прямому ефірі накинувся з ножем на учасників антиісламського мітингу.

Останніми тижнями в Німеччині почастішали напади на політичних діячів. Уже вдруге за шість днів напади з ножем відбуваються в Мангеймі, третьому за величиною місті в землі Баден-Вюртемберг. Цього разу про напад на свого кандидата повідомила вкрай права партія "Альтернатива для Німеччини", яка відома своїми антиісламськими поглядами. Про це пише DW.

Кандидат у місцеві ради від "АдГ" зазнав нападу з ножем пізно ввечері у вівторок, повідомили представники партії 5 червня.

Політик дістав множинні поранення і зараз перебуває в лікарні. Нападника заарештували. У поліції сказали, що зроблять заяву пізніше.

У партії ж уточнили, що кандидат намагався зупинити людину, яка намагалася зняти передвиборчий плакат його партії, у підсумку на нього напали з ножем.

Інцидент стався всього за кілька днів після ще одного ножового нападу в тому самому місті, коли під час демонстрації антиісламської групи Pax Europa було вбито поліцейського.

Нагадаємо, напад стався 31 травня, коли на головній площі тільки починався мітинг, але пряма трансляція в соцмережах уже велася. На організаторів мітингу раптово напав молодий чоловік із ножем. Він встиг поранити кількох людей, перш ніж втрутилася поліція.

Напад 31 травня транслювався в прямому ефірі
Фото: Скриншот

Не розібравшись, поліцейський відтягнув чоловіка, який намагався зупинити нападника. І тоді він кинувся на правоохоронця і завдав йому кілька ударів у шию, перш ніж у нього вистрілив інший поліцейський.

29-річний поранений поліцейський помер у лікарні 2 червня. П'ятеро поранених отримали медичну допомогу.

Мітинг у пам'ять про загиблого поліцейського

З'ясувалося, що на учасників мітингу напав 25-річний уродженець Афганістану, який дев'ять років прожив у Німеччині. Він поранений і залишається в лікарні.

До нападу 31 травня у нього не було судимостей і конфліктів із поліцією. Йому висунуто звинувачення у вбивстві, замаху на вбивство і п'яти випадках заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Повідомляється, що однією з жертв став політик і критик ісламу, 59-річний Міхаель Штюрценбергер.

Теги за темою
напад
Джерело матеріала
loader
loader