29-річна зірка тюремного шоу Netflix знайдений мертвим у своїй камері
29-річна зірка тюремного шоу Netflix знайдений мертвим у своїй камері

29-річна зірка тюремного шоу Netflix знайдений мертвим у своїй камері

Причину смерті молодої людини поки що не озвучують. Поліція розслідує смерть ув'язненого.

Джон "Істсайд" Макаллістер, одна з головних зірок скандального документального серіалу Netflix "Вільні: тюремний експеримент" (Unlocked: A Jail Experiment), помер у віці 29 років, усього за 30 днів до того, як проєкт мав вийти на екрани, повідомляє Mail.Online.

Чоловіка було знайдено мертвим на своєму ліжку у виправному центрі Пуласкі в Арканзасі ще в неділю, 2 червня, повідомили офіційні особи. Однак ЗМІ дізналися про це через кілька днів. Наразі, за словами родичів покійного, причина його смерті не встановлена.

Ідея "Вільні: тюремний експеримент" полягала в тому, що ув'язненим було надано певний ступінь незалежності та автономії у в'язниці. Восьмисерійний серіал почав виходити в ефір у квітні.

Влада заявила, що Макалістера терміново доправили в регіональний медичний центр Джефферсона в Пайн-Блафф, штат Арканзас, де його оголосили мертвим незадовго до 9:00 ранку. Влада виключила вбивство і самогубство.

Макаллістер відбував термін за десятьма пунктами обвинувачення у скоєнні злочинів, пов'язаних із наркотиками, зломі з проникненням, крадіжці майна і зберіганні зброї. У 2023 році він визнав себе винним і був засуджений до трьох років позбавлення волі.

Його кримінальна історія тягнулася ще з 19 років.

У серіалі Макаллістер керує тату-салоном всередині своєї тюремної камери. В одному з епізодів він пояснив, що порушення закону викликало у нього "викид адреналіну", і що він провів своє життя серед злочинців.

Тітка Макалістера, Мелісса Ріган, ініціювала збір грошей на платформі GoFundMe для організації похорону Джона і перевезення його останків членам сім'ї в Омасі, штат Небраска, позначивши необхідну суму в $15 тисяч.

У 2016 році Мелісса звинуватила племінника і його дівчину в крадіжці з її будинку низки електроніки, зокрема Xbox і ноутбука. За її словами, в той час Джон боровся із залежністю від метамфетаміну.

До ув'язнення у в'язницю із серпня 2021 року він навчався в середній школі Omaha North Magnet у Небрасці та жив у Вілонії, штат Арканзас.

Минулого місяця шериф округу Пуласкі Ерік Гіггінс виступив на захист рішення дозволити зйомки серіалу в окружній в'язниці. Це рішення викликало критику з боку місцевих і державних чиновників, які заявили, що дізналися про серіал незадовго до його прем'єри.

Серіал присвячений шеститижневому експерименту, який дав ув'язненим в одному тюремному блоці більше свободи, відкривши двері камер. Гіггінс сказав, що він не звертався до Netflix або Lucky 8, продюсерської компанії, яка його знімала, з приводу серіалу.

"Я вжив заходів, щоб гарантувати, що в нас є програма повернення, яка допоможе тим, хто зарахований у нашу установу, вийти і стати кращими", — сказав Гіґґінс членам Об'єднаного комітету з оцінки ефективності.

Трейлер серіалу "Вільні: тюремний експеримент"

Сенатор-республіканець Джонатан Дісманг заявив, що не має проблем із програмою повернення шерифа або спробою чогось нового для боротьби з рецидивізмом, але зізнався, що занепокоєний тим, що це перебуває в центрі уваги шоу, і задався питанням, як це можна вважати експериментом, якщо його знімають.

"Я вважаю, що те, що ви дозволили приїхати знімальній групі, — це експлуатація ваших ув'язнених", — сказав Дісманг.

Інший депутат-республіканець сказав, що його тривожить те, як серіал вплине на репутацію штату, порівнявши його з документальним фільмом HBO 1994 року про банди в Літл-Роке.

"Для більшості людей, які подивилися цей документальний серіал, це перший раз, коли вони познайомилися з округом Пуласкі або, можливо, зі штатом Арканзас. Мене турбує шкода, завдана бренду нашої держави через те, що це перше сприйняття нашої держави іншими людьми", — наголосив член палати представників Девід Рей.

Зі свого боку суддя округу Пуласкі Баррі Гайд — головний обраний адміністратор округу — сказав, що не знав про серіал, поки не побачив трейлер перед його прем'єрою.

Хайд заявив, що угода між шерифом і продюсерською компанією була незаконною, оскільки Хайд її не підписував. Відтоді округ повернув чек на $60 тисяч від продюсерської компанії, яка знімала серіал.

Раніше Фокус писав, що в 96-річному віці померла найвідоміший двійник британської королеви.

Теги за темою
Netflix
Джерело матеріала
loader