"Не помітив" бар'єр: OSINT-аналітики встановили точку удару дрона по буксиру "Сатун"
"Не помітив" бар'єр: OSINT-аналітики встановили точку удару дрона по буксиру "Сатун"

"Не помітив" бар'єр: OSINT-аналітики встановили точку удару дрона по буксиру "Сатун"

Щоб дістатись до російського корабля, українські морські дрони здолали спершу бар'єр на вузькому вході, а потім ще пів кілометра до цілі, зауважили OSINT-аналітики. Саме цей бар'єр міг бути ціллю ГУР Міноборони.

Російське командування приховало буксир проєкту "Сатурн" у бухті, проникнути у яку можна через вузький прохід шириною 150 м. Морські дрони-камікадзе Magura V5 без проблем здолали перешкоди й підірвали корабель, який стояв біля пірса. Про точне визначення координат влучання і про те, чим цікава нова атака ГУР, розповів OSINT-аналітик, який у соцмережі X (Twiter) пише під ніком Mark Krutov.

Mark Krutov дослідив відео, опубліковане українською розвідкою зранку 6 червня. На відео можна побачити корпус судна, по якому вдарили надводні безпілотники, а також кілька орієнтирів на пірсі, наприклад, решітчату конструкцію. Цього було достатньо, що підтвердити влучання по цілі, розташованій на озері Панське на західному узбережжі Криму.

У дописі вказуються координати стоянки, де перебував російський буксир у момент удару — 45.55019, 32.79723. Якщо точку позначити на Google maps, то можна побачити, що дрони безперешкодно здолали вузький вхід, шириною 150 м, а потім — ще пів кілометра, і цьому не завадили жодні засоби антидронової боротьби ЗС РФ.

Вибухи в Криму - геолокація місця влучання по буксиру Сатурн
Фото: Twitter
Вибухи в Криму - координати точки влучання по буксиру Сатурн
Фото: Google Maps

Тим часом портал "Радио Свобода" опублікував інше фото з космосу, яке доводить, що корабель з обрисами "Сатурна" дійсно стояв біля пірса.

Вибухи в Криму - супутникове фото буксиру Сатурн
Фото: Радио Свобода

Зазначимо, додаткову інформацію про особливості нічної спецоперації розповів OSINT-аналітик, який пише у X під ніком Special Kherson Cat. Аналітик опублікував супутникову світлину входу в бухту. На фото видно бар'єр, яким намагались закрити 150-метровий прохід. На його думку, здолання цього бар'єру і було ціллю ГУР Міноборони, а не старий російський буксир.

Вибухи в Криму - бар'єр на вході в озеро Панське
Фото: Twitter

Про нічну атаку розвідки Мінооборони стало відомо зранку 6 червня. На відео, розміщеному ГУР, можна побачити кадри удару спецпідрозділу 9 по російському кораблю в Криму.

Фокус писав, що озеро Панське, у якому реалізували спецоперацію — це штучне утворення, яке з'явилось після розриття перешийка. Неподалік працює порт Чорноморськ, який використовують окупанти.

Нагадуємо, 30 травня ГУР Міноборони потопило два кораблі "Тунець", які ховались у бухті Вузькій в Криму. Для того, щоб зупинити українські дрони-камікадзе росіяни застосували літаки та вертольоти, свідчить відео з місця подій. Тоді ж отримали пошкодження два пороми, які стояли неподалік від Кримського мосту.

Теги за темою
війна Крим
Джерело матеріала
loader
loader