Суд покарав винних у смерті українця у витверезнику Польщі: хто і які вироки одержав
Суд покарав винних у смерті українця у витверезнику Польщі: хто і які вироки одержав

Суд покарав винних у смерті українця у витверезнику Польщі: хто і які вироки одержав

Суд визнав обвинувачених винними у вбивстві з необережності.

Суд Вроцлава ухвалив 6 червня вироки у справі про вбивство 25-річного українця Дмитра Никифоренка у витверезнику в Польщі. Семеро обвинувачених отримали в’язничні терміни.

Про це повідомляє PAP.

Суд ухвалив вироки для сімох осіб, визнаних винними у смерті Никифоренка у Вроцлавському центрі допомоги особам у стані алкогольного сп'яніння. Так, обвинувачені у справі поліцейські, опікуни та лікар отримали від 1,5 до 5 років ув’язнення.

Суд визнав обвинувачених винними у вбивстві з необережності, оскільки вони спричинили смерть громадянина України шляхом побиття та насильницького притискання. Щодо лікаря, то суд визнав його винним у відсутності реакції на застосування до Никифоренка таких заходів примусу.

Найсуворіше покарання – 5 років ув’язнення – отримали двоє експрацівників поліції. Двох інших колишніх правоохоронців, лікаря та двох працівників витверезника засудили до ув'язнення на терміни від 1,5 до 4 років. Лікар отримав 3 роки позбавлення волі. Ще двох працівників витверезника було виправдано.

Читайте провідні новини дня:

  • Кадровий голод через мобілізацію: у метро Києва розповіли, до чого готуватися і де шукатимуть вихід
  • Смертельна аварія чеського потяга, що прямував до Чопа: подробиці від "Укрзалізниці"
  • "Буде неймовірне": відомий астролог Влад Росс назвав найжорсткіші сценарії мобілізації

Розслідування у справі проводила регіональна прокуратура в Щецині. За версією прокуратури, "троє поліцейських і двоє доглядачів-фельдшерів у приміщенні Вроцлавського центру допомоги особам у стані алкогольного сп'яніння перевищили свої повноваження, застосувавши заходи прямого примусу". На думку слідчих, вказані особи діяли спільно і за погодженням.

"Фактично вони брали участь у побитті та фізичному знущанні з юридично безправної жертви, до якої, після того, як її захопили та привели до недієздатності за допомогою ременів, застосували фізичне насильство. Воно полягало, зокрема, у притисканні голови, верхньої частини тулуба та ніг потерпілого до матраца ліжка, притисканні верхньої частини тулуба та попереку потерпілого коліном, сидінні на лежачому потерпілому та притисканні його всією своєю вагою до матраца, завдаванні ударів рукою і кулаком в область попереку і голови або плечового поясу, затисканні руками шиї потерпілого, завдаванні ударів кийком типу "тонфа" в область попереку", – йдеться в обвинувальному висновку прокуратури.

На думку обвинувачення, через це потерпілий не зміг вільно дихати, і він помер у результаті насильницького удушення.

  • "Плакав, просив, щоб його відпустили": все, що відомо про смертельне катування копами українця в Польщі
  • Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію
  • У Польщі на смерть розбилися неповнолітні українці: тікали від поліції на шаленій швидкості (фото)
Джерело матеріала
loader
loader