Участь Китаю в Саміті миру могла би бути корисною - Держдеп
Участь Китаю в Саміті миру могла би бути корисною - Держдеп

Участь Китаю в Саміті миру могла би бути корисною - Держдеп

Державний департамент США вважає, що участь китайської делегації в Глобальному саміті миру у Швейцарії могла би бути корисною, однак ще більшу користь принесе припинення КНР підтримки російського ВПК.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми заохочували би Китай взяти участь у цьому саміті. Вони були присутні на попередніх зустрічах (у інших форматах – ред.), і на нашу думку, їхня присутність була корисною. Ми вважаємо, що їхня присутність була би корисною і в цьому випадку»,- зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, він висловив позицію, що китайська сторона може вжити інших кроків, які принесли би не меншу користь. Міллер уточнив, що має на увазі припинення допомоги з боку китайських компаній російському оборонно-промисловому комплексу.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Китай офіційно заявив, що не братиме участі в Глобальному саміті миру у Швейцарії. У Пекіні зазначили, що цей захід, мовляв, не відповідає очікуванням країни, які передбачають участь у заході і Росії, і України.

Теги за темою
Росія США війна Китай
Джерело матеріала
loader
loader