Польща вимагає від Білорусі видати вбивцю свого військового на кордоні
Польща вимагає від Білорусі видати вбивцю свого військового на кордоні

Польща вимагає від Білорусі видати вбивцю свого військового на кордоні

До МЗС Польщі у четвер викликано тимчасово повіреного у справах Білорусі у Варшаві, якому вручено ноту протесту з приводу провокацій на спільному кордоні.

У ноті Варшава вимагає від Мінська встановлення і видачі Польщі особи, причетної до смерті польського військового, який нещодавно отримав важке поранення ножем під час несення служби на польсько-білоруському кордоні, передає Укрінформ з посиланням на заяву МЗС Польщі.

“У зв’язку з трагічними подіями на польсько-білоруському кордоні, які призвели до загибелі польського військового на службі, МЗС викликало тимчасово повіреного у справах Республіки Білорусь Олексія Понкратенка. У переданій йому ноті протесту Польща рішуче вимагає припинити провокації на польсько-білоруському кордоні та організацію міграційного руху”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у зв’язку з тим, що злочин стався на польському боці кордону, а також у зв’язку з розслідуванням, яке проводить прокуратура, МЗС РП також вимагає “встановлення особи та екстрадиції підозрюваного у вбивстві громадянина Польщі”.

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі помер військовий, який декілька днів тому був поранений ножем нелегальним мігрантом, який намагався потрапити до Польщі з території Білорусі.

Нелегальний мігрант 28 травня на польсько-білоруському кордоні поранив ножем польського військового. Згодом стало відомо, що ніж був прив’язаний до довгої палки. У результаті поранення військовий у дуже важкому стані потрапив до лікарні, де йому зробили операцію.

Після кількох інцидентів з пораненням нелегальними мігрантами військових і прикордонників уряд Польщі вирішив направити на кордон з Білоруссю додаткові сили.

Теги за темою
Білорусь Польша Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader