Киянам пояснили, чому світло вимикають частіше ніж іншим
Киянам пояснили, чому світло вимикають частіше ніж іншим

Киянам пояснили, чому світло вимикають частіше ніж іншим

В Києві тривалість відключень електроенергії у два-три рази вища, ніж в інших регіонах України. Ця проблема виникла через специфіку критичної інфраструктури столиці, яка забезпечує енергетичні потреби не лише киян, а й усієї країни.

Про це розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко в ефірі телеканалу КИЇВ24.

"Це київська енергетична аномалія", – зазначив Омельченко. "Методика, яка зараз затверджена в наказах Міненерго, не враховує величезну критичну інфраструктуру, що працює в Києві на всю країну. В результаті цього, коли в інших регіонах відключення тривають по дві години, у Києві це може бути по 8-10 годин."

Ця ситуація створює суттєві незручності для мешканців столиці, які змушені стикатися з тривалими перервами в електропостачанні.

Скрін, відео YouTube відключення світла
Скрін, відео YouTube відключення світла

На тлі цієї проблеми уряд намагається виправити ситуацію. Нещодавно було прийнято постанову, яка має врегулювати нерівномірність відключень електроенергії в різних регіонах. Нова постанова почне діяти з 24 червня і покликана забезпечити більш справедливий розподіл енергетичних ресурсів.

"Я думаю, що все ж таки буде досягнута справедливість, тому що дискримінація киян в цих умовах дуже неправильна – підкреслив експерт, - Ми ж бачимо, що Київ на сьогодні єдине місто, де вчора ми стояли на межі відключення критичної інфраструктури. Це абсолютно дикість".

Раніше ми повідомляли: Поки кияни страждають без світла, власник Дарницької ТЕЦ Анатолій Шкрібляк розважається на концерті Тейлор Свіфт

Також, Заготовляємо дрова? На скільки подорожчає електроопалення через новий тариф на світло

Джерело матеріала
loader
loader