На Житомирщині розпочали службове розслідування у ТЦК через смерть чоловіка
На Житомирщині розпочали службове розслідування у ТЦК через смерть чоловіка

На Житомирщині розпочали службове розслідування у ТЦК через смерть чоловіка

Після смерті військовозобов'язаного у селі Баранівка Житомирської області у місцевому Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки призначено службове розслідування. Про це йдеться у заяві, опублікованій обласним ТЦК.

- Згідно з наказом начальника Житомирського ОТЦК та СП призначено службове розслідування щодо того, що сталося у місті Баранівка Житомирської області, - йдеться у повідомленні.

За версією працівників ТЦК, трагедія сталася 28 травня - військовозобов'язаний, який нібито перебував у стані алкогольного сп'яніння, був доставлений до 2-го відділу Звягельського районного ТЦК та СП для проходження військово-лікарської комісії. У відомстві стверджують, що чоловік сам попросив залишитися в розташуванні роти охорони, пояснивши, що погано почувається, а додому не хоче йти, оскільки проживає один. За словами представників ТЦК, за кілька годин після пробудження чоловік зв'язався з родичами, повідомив про свої наміри та підтвердив, що до нього не застосовувалися жодні протизаконні дії.

- Вранці 29 травня у чоловіка стався перший епілептичний напад, під час якого він упав на кахельну підлогу спиною та вдарився головою. Йому було надано домомедичну допомогу, викликали "швидку". Незабаром стався другий епілептичний напад", - повідомили у ТЦК.

У відомстві запевняють, що лікарі швидкої надали кваліфіковану допомогу постраждалому та госпіталізували. Після чотирьох днів у лікарні чоловік помер 2 червня.

- Попередньо встановлено, що травми були отримані ним внаслідок падіння під час епілептичних нападів та надання медичної допомоги. Виходячи з ситуації, що склалася, можна припустити, що певні особи паразитують на суспільно чутливій темі, намагаючись зірвати заходи мобілізації, і маніпулюють громадською думкою, - підсумували військкоми.

  • 23 квітня на Закарпатті в одного з військовозобов'язаних стався епілептичний напад і він помер дорогою до навчального центру.

  • 23 травня у військовозобов'язаного, який перебував в одному з ТЦК Закарпатської області та за висновками ВВК, придатного до служби, різко погіршилося самопочуття. Йому надали медичну допомогу та викликали бригаду «швидкої», яка після приїзду констатувала смерть.

Теги за темою
смерть
Джерело матеріала
loader