Орбан розкритикував лідерів Заходу за бажання перемогти Росію військовим шляхом
Орбан розкритикував лідерів Заходу за бажання перемогти Росію військовим шляхом

Орбан розкритикував лідерів Заходу за бажання перемогти Росію військовим шляхом

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову виступив із критикою на адресу лідерів країн Заходу. За його словами, вони хочуть перемогти Росію військовим шляхом заради "грошей і влади".

Так само вони нібито робили й у 1990-х роках, а зараз хочуть "повернутися в ті часи". Про це Орбан сказав в інтервʼю телеканалу HirTV.

"Західні лідери, які стали на стежку війни, хочуть перемогти Росію військовим шляхом. Їхній геніальний план абсолютно простий, тому що йдеться про гроші, які дають вплив і владу", – заявив політик.

Він також видав, що багато хто на Заході "мріє про велику перебудову на Сході" та сподівається, що війна  в Україні надасть для цього можливості. На думку угорського премʼєра, різноманітні "постачальники озброєнь, кредитори, біржові спекулянти" вже намагаються нажитися на цьому конфлікті.

Крім того, Орбан заявив, що США зараз просувають ідею надання кредиту Україні на 40 млрд доларів під гарантії від Європи. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про намір створити так звану "коаліцію миру" у Європейському парламенті. Він також виставляє своїх внутрішніх і міжнародних опонентів розпалювачами війни, які нібито прагнуть безпосередньо втягнути Угорщину в конфлікт.

– А в інтерв'ю італійському виданню Орбан заявив, що з усього Євросоюзу на українському фронті нібито гинуть лише громадяни Угорщини, тому, мовляв, ця країна має право блокувати підтримку України.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader