В Україні з'явиться реєстр замінованих територій
В Україні з'явиться реєстр замінованих територій

В Україні з'явиться реєстр замінованих територій

В Україні створять реєстр замінованих територій, який дозволить автоматизувати та прискорити цілу низку процесів.

Про це повідомили у Міністерстві економіки.

Наприклад, фермери зможуть отримати витримки щодо статусу своїх земель: забруднені вони чи очищені. Місцева влада – контролювати стан сільськогосподарських земель для ухвалення рішень про податкові пільги.

Видання "Слово і діло" опублікувало інфографіку, показавши, наскільки Україна забруднена вибухонебезпечними предметами дивіться на інфографіці.

За даними видання, Україна є однією з найзамінованіших країн у світі. Площа замінованих територій в Україні становить від 170 до 180 тис. кв. км, що еквівалентно 30-40% території країни. Україна випереджає Сирію та Афганістан за рівнем замінованості.

Це площа, що дорівнює половині Німеччини, однієї третини Франції, 8 площам Ізраїлю або майже 6 площам Бельгії та 4 площам Естонії.

Найбільш замінованою є Херсонська область, деокупована українськими військами.

З початку повномасштабного вторгнення РФ до ДСНС зафіксовано 325,9 тис. вибухонебезпечних предметів та 2,8 тис. кг вибухових речовин.

Найбільш активно піротехнічні підрозділи ДСНС працювали у Харківській (15,2 тис. розмінувань), Київській (7,2 тис.), Чернігівській (4,3 тис.), Донецькій (3,9 тис.), Миколаївській (3,4 тис.) .), Херсонській (2,9 тис.), Сумській (1,7 тис.) та Черкаській (1,1 тис.) областях.

В Україні з'явиться реєстр замінованих територій - Фото 1

Раніше ми повідомляли, що ЄС передав Україні сучасні системи розмінування.

Джерело матеріала