Як правильно заряджати повербанк: скільки потрібно тримати в розетці
Як правильно заряджати повербанк: скільки потрібно тримати в розетці

Як правильно заряджати повербанк: скільки потрібно тримати в розетці

В умовах регулярних стабілізаційних відключень електроенергії зарядні пристрої, включаючи повербанки (power bank), стали невід'ємною частиною життя. Але, щоб продовжити термін їх використання та покращити робочу продуктивність, необхідно дотримуватися базових правил експлуатації.

Тому OBOZ.UA зібрав кілька порад, як правильно заряджати повербанк, щоб він прослужив якнайдовше.

Як правильно заряджати power bank?

Насамперед слід виробити звичку заряджати повербанк у потрібний час – між відключеннями. Для цього підключіть зовнішній акумулятор до зарядного пристрою. Після цього на повербанку почне блимати індикатор заряджання, відображаючи рівень поточної ємності пристрою.

У міру зарядки загорятиметься все більше індикаторів – коли загоряться всі, це означає, що зовнішня батарея повністю заряджена. Після цього power bank повинен автоматично вимкнутись – так пристрій оберігається від перезаряджання, що збільшує термін служби його акумуляторів.

Якщо ви купили новий акумулятор, спочатку зарядіть його на 100% за одну підзарядку. Рекомендується заряджати повербанк лише до позначки 100%, інакше з часом він може почати заряджатися не повністю.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader