Кидалися та лаялися: на Харківщині сталась сутичка між військовим та цивільними
Кидалися та лаялися: на Харківщині сталась сутичка між військовим та цивільними

Кидалися та лаялися: на Харківщині сталась сутичка між військовим та цивільними

Під час штовханини, яка сталась між військовослужбовцем та цивільними, чути лайку та помітно кілька ляпасів по обличчю учасників інциденту. У Харківському обласному ТЦК поки що не коментували події у Мерефі.

Двоє чоловіків у військові формі у місті Мерефа Харківської області стали учасниками сутички з цивільним чоловіком та жінкою. Свідки події стверджують, що військові — працівники територіального центру комплектування (ТЦК). Про можливий скандал з ТЦК 10 червня розповіли у Telegram-каналі "Харків Life".

Відео сутички у Мерефі опублікували о 15:35 10 червня. Автор допису вказує, що стався інцидент за участю військкомів у Мерефі. Зокрема, військові проявили "агресивну поведінку" до цивільних.

Важливо ДПСУ посилить перевірки туристів у зонах відпочинку на Буковині: де спинятимуть чоловіків

"Нам повідомляють про сьогоднішній інцидент із ТЦК у місті Мерефа, де співробітник демонструє агресивну поведінку як до чоловіка, так і до жінки, яка намагається вступитись за нього", — ідеться у дописі у соцмережі.

На записі можна побачити інцидент, до якого долучились двоє військових і троє цивільних. Один військовий замахується на чоловіка, вдягнутого лише у шорти та шльопанці. Чоловіка намагається захистити своїм тілом жінка, яка застосовує обсценну лексику. Зчиняється колотнеча, під час якої жінка падає на тротуар, а чоловіка скручують поруч.

Тим часом операторка, яка веде запис, протестує проти бійки й відбивається від іншого військового, в руках якого інвалідна тростина. Операторка вигукує, що "це незаконно" і пропонує викликати поліцію. Тим часом чоловік у формі погрожує, що розіб'є їй телефон.

На сторінці Facebook Харківського обласного ТЦК та СП на момент публікації статті немає реакції на скандал, до якого могли бути причетні працівники військкомату у місті Мерефа.

Зазначимо, раніше Фокус розповідав про інші інциденти, у яких брали участь військкоми. Наприклад, 22 травня сталась штовханина на зупинці громадського транспорту у Харкові, фігурантами якої були чоловіки у формі та кілька цивільних. На відео чути, як один з військовослужбовців говорить, що щойно повернувся з фронту, при цьому він застосовує нецензурну лексику. Тим часом поруч видно чоловіка, який, хитаючись, осідає на лавку. Оточуючі пропонують викликати швидку допомогу. У військкоматі пояснили, що харків'янин начебто був п'яний, а військовослужбовці дійсно недавно повернулись з фронту, отримавши поранення.

На Закарпатті 4 травня також сталась бійка між військкомами та цивільними. У цьому випадку цивільні, представники ромської національності, намагались відбити двох осіб, яких намагались мобілізувати до лав ЗСУ.

Нагадуємо, зранку 10 червня у ЗМІ повідомили про військову машину, яка прорвалась через кордон на Закарпатті. Пізніше угорські прикордонники заявили, що всередині було 32 українців, які намагались втекти.

Теги за темою
війна Харків Харківська область бійка
Джерело матеріала
loader