На Закарпатті вантажівка з 32 ухилянтами прорвала кордон з Угорщиною
На Закарпатті вантажівка з 32 ухилянтами прорвала кордон з Угорщиною

На Закарпатті вантажівка з 32 ухилянтами прорвала кордон з Угорщиною

На Закарпатті відбувся прорив державного кордону з Угорщиною вантажівкою з нібито військовими номерами. Поліція Угорщини затримала 32 українців.

Про це 10 червня повідомив журналіст Віталій Глагола.

Прорив кордону стався 9 червня на ділянці "Косино" і "Велика Бийгань". Прикордонники виявили доріжку слідів від автомобіля на контрольно-слідовій смузі, яка вказувала на перетин державного кордону в районі 225-го прикордонного знака.

Відеокамери зафіксували, що вантажівка ГАЗ-66 із чорними військовими номерами "4736 А1" рухалася з боку польової дороги через поле в напрямку кордону.

Повідомляється, що цей автомобіль не перебуває на обліку військових частин і виявився не військовим. Згодом автомобіль було знайдено на угорській стороні без пасажирів. Угорська поліція повідомила про затримання 32 осіб на околиці села Барабаш.

Представник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі УП підтвердив інцидент. За його словами, угорська сторона не передала Україні затриманих громадян.

"Рух вантажівки в бік кордону через поле було зафіксовано за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Група реагування виявила сліди автомобіля в бік суміжної країни. Надалі суміжна сторона повідомила про виявлення ними транспотного засобу та затримання 32 громадян України", - сказав Демченко.

Він додав, що прикордонники України затримали кількох осіб, які можливо причетні до цього інциденту.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader