СБУ викрила 19-річного агента РФ, який готував удари по госпіталях і військових вишах
СБУ викрила 19-річного агента РФ, який готував удари по госпіталях і військових вишах

СБУ викрила 19-річного агента РФ, який готував удари по госпіталях і військових вишах

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, який за вказівкою російських спецслужб збирав дані про військові навчальні заклади та госпіталі в Одеській та Житомирській областях.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За інформацією СБУ, російська спецслужба для отримання розвідувальних даних залучила 19-одесита, який шукав швидкого заробітку в інтернеті і потрапив у поле зору росіян.

Найбільше ворога цікавила інформація про вищі військові навчальні заклади на території Одещини та Житомирщини, зокрема в якому режимі вони працюють, чи був передислокований особовий склад тощо.

Також загарбники намагалися розвідати місця базування госпіталів та інших медичних установ, де проходять лікування українські захисники.

СБУ викрила 19-річного агента РФ, який готував удари по госпіталях і військових вишах - Фото 1

За вказівкою Федеральної служби безпеки Російської Федерації агент щодня обходив декілька локацій, щоб з’ясувати, чи є там військовослужбовці.

Перебуваючи поблизу потрібного об’єкта, інформатор спостерігав за периметром і контрольно-пропускними пунктами, робив відповідні фотознімки та месенджером надсилав отримані дані російському куратору.

Згодом агента відрядили до Житомирщини, де він продовжив шпигувати за відпрацьованим алгоритмом.

У разі підтвердження координат потенційних цілей росіяни планували здійснити по них ракетні удари та атакувати дронами.

СБУ затримала зрадника, коли той проводив дорозвідку поблизу об’єкта в Житомирі.

За даними слідства, фігурант перебував на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником управління ФСБ РФ по Москві та Московській області. СБУ вже встановила його особу.

За кожне виконане завдання він обіцяв агенту грошову винагороду, кошти мали надходити на банківську картку інформатора.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ РФ, який готував підриви автомобілів співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Запоріжжі, а також шпигував за трансформаторними підстанціями у місті.

Теги за темою
війна СБУ
Джерело матеріала
loader
loader