Не в метро: у Києві змінили місце проведення "Маршу рівності"
Не в метро: у Києві змінили місце проведення "Маршу рівності"

Не в метро: у Києві змінили місце проведення "Маршу рівності"

У Києві, після двох років перерви, 16 червня відбудеться "Марш рівності". Наразі відомо, що його не проводитимуть в підземці, як раніше планувалося, але з дотриманням усіх заходів безпеки.

Про це повідомила голова правління громадської організації "КиївПрайд" Анна Шаригіна, передає Громадське. Участь у заході візьмуть, зокрема, представники з-за кордону.

"Щодо безпеки, то з поліцією обговорено маршрут повністю, обговорено план заходу. Ми здійснюємо певні заходи безпеки як організатори, зокрема, те, що марш буде закритий, лише за попередньою реєстрацією. Це також є одним із заходів безпеки. Марш відбудеться на вулицях Києва, але це буде неподалік від укриття, так само як рекомендують інструкції і ми їх будемо дотримуватися", – повідомила Шаригіна

В ГО очікують, що участь у цьогорічному "Марші рівності" візьме близько 500 осіб. Це будуть як окремі активісти й активістки, так і організовані колони. Планується численна присутність дипломатів, а також представників і представниць міжнародної спільноти.

Крім того, у "КиївПрайді" не рекомендують виходити на "Марш рівності" неповнолітнім, зважаючи на безпекові моменти.

Як повідомляв OBOZ.UA, Держдеп США офіційно попередив про можливу небезпеку під час заходів "Місяця Гордості" у всьому світі. Вважається, що терористичні організації спробують атакувати акції ЛГБТ-спільноти.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader