Марш рівності все ж пройде 16 червня у Києві - не в метро, але біля укриттів
Марш рівності все ж пройде 16 червня у Києві - не в метро, але біля укриттів

Марш рівності все ж пройде 16 червня у Києві - не в метро, але біля укриттів

Марш рівності відбудеться у Києві у неділю, 16 червня, але не в метро, а на вулицях біля укриттів. Про це 12 червня на пресконференції розповіла голова правління ГО "КиївПрайд" Анна Шаригіна, повідомив “Інтерфакс-Україна”.

- Що стосується переговорів із міською владою і поліцією, ви могли бачити, що ми оприлюднили спільну заяву з Київською міською військовою адміністрацією, і після цього ми зустрілися з поліцією. Ми мали плідний закритий брифінг і обговорення, як ми можемо зробити марш в умовах, коли в метро буде важко забезпечити безпеку і коли в поліції вельми обмежені людські ресурси, - сказала Шаригіна.

За її словами, на сьогодні вже повністю з поліцією погоджено маршрут Маршу рівності й план заходу. Марш відбудеться на вулицях Києва поблизу укриттів, а брати участь у ньому можна буде тільки за попередньою реєстрацією.

У заході візьмуть участь близько 500 осіб, зокрема, індивідуальні активісти, організовані колони, дипломати та представники міжнародної спільноти. Гаслом прайду у 2024 році стане "Разом до рівності та перемоги".

У фейсбуці KyivPride додали, що робоча група обмежила кількість учасників у 20 разів, порівняно з попередніми маршами, та продумала план Б на випадок повітряної тривоги. Окрема колона буде у ГО «Українські ЛГБТ+ військові за рівні права».

- Щодо публічних заяв інших ЛГБТК+ організацій, які не готові вийти на марш, ми розуміємо, що всередині спільноти, як і всередині суспільства, можуть бути розбіжності. Та значно важливіше для усіх нас зараз, знайти дещо спільне, що нас об’єднує. Рівність та перемога України. Мусимо це пам’ятати, - додали в "КиївПрайді".

  • 3 червня громадська організація "КиївПрайд" повідомила, що перший з 2021 року Марш рівності відбудеться 16 червня у столичному метро. Однак у КМДА відповіли, що не погоджували проведення заходу у метрополітені. З міркувань безпеки організаторів попросили обрати іншу локацію. 
  • 9 червня у київському артцентрі Close пройшов ЛГБТ-фестиваль.
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader