Помер легендарний баскетболіст Джеррі Вест, який став емблемою НБА
Помер легендарний баскетболіст Джеррі Вест, який став емблемою НБА

Помер легендарний баскетболіст Джеррі Вест, який став емблемою НБА

Про смерть Джеррі Веста повідомила пресслужба Лос-Анджелес Лейкерс. Колишньому баскетболісту та тренеру було 86 років.

Легенда баскетболу та символ НБА

Джеррі Вест народився 28 травня 1938 року в місті Челіан, штату Західна Вірджинія в США. З дитинства хлопець захопився баскетболом. Він швидко став одним з найкращих гравців шкіл Західної Вірджинії.

У 1960 році Вест потрапив до НБА. Всю ігрову кар'єру він провів у складі Лос-Анджелес Лейкерс. Джеррі виграв з "озерниками" чемпіонство НБА у 1972 році.

Він десять разів потрапляв до першої збірної усіх зірок НБА. 14 разів брав участь у Матчі всіх зірок. Вест став третім гравцем в історії ліги, який набрав 25 тисяч очок.

На Олімпійських іграх 1960 року в Римі був капітаном збірної США, яка здобула золоті медалі. У 1980 році Веста включили в баскетбольну Залу слави, у 1996 році був названий одним з 50 найвидатніших гравців НБА.

Після завершення ігрової кар'єри став тренером Лос-Анджелес Лейкерс, а згодом генменеджером клуба. За його каденції в команду прийшли Меджік Джонсон, Джеймс Ворті, Кобе Браянт та Шакіл О'Ніл. Разом з Лейкерс він 6 разів переміг у НБА. Двічі визнавався менеджером року.

Джеррі Вест став символом НБА / фото DraftKings

Наприкінці 1969 року була представлена емблема НБА. На ній зображено силует гравця, який веде м'яч. Для створення логотипа художник обрав силует Джеррі Веста.

Теги за темою
Баскетбол
Джерело матеріала
loader
loader