ЄБРР допоможе Україні закупити електровози
ЄБРР допоможе Україні закупити електровози

ЄБРР допоможе Україні закупити електровози

Укрзалізниця продовжує реалізацію пріоритетної програми з оновлення парку локомотивів.

Так, досягнуто домовленості з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо виділення додатково до 300 млн євро на закупівлю вантажних електровозів. Відповідний меморандум між Укрзалізницею, ЄБРР та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури підписано в Берліні під час Ukraine Recovery Conference (URC 2024).

Раніше в рамках проєкту грантового фінансування Світового банку "Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)" "Укрзалізниці" було підтверджено виділення 190 млн доларів США.

"Питання оновлення парку локомотивів для Укрзалізниці є критичним та надважливим. Колаборація Світового банку та ЄБРР – приклад того, як одні з найбільших міжнародних фінансових інституцій об’єднали зусилля в рамках реалізації такого масштабного проєкту. Отримання нових та високотехнологічних електровозів значно підвищить ефективність вантажних перевезень", – наголосив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Також сторони домовилися провести передінвестиційний технічний, екологічний, соціальний, фінансовий та економічний аналіз проєкту.

Теги за темою
Укрзалізниця
Джерело матеріала
loader
loader