Після санкцій США Мосбіржа зупинила торги доларом та євро
Після санкцій США Мосбіржа зупинила торги доларом та євро

Після санкцій США Мосбіржа зупинила торги доларом та євро

З четверга, 13 червня, московська біржа припинила, через новий пакет американських санкцій, торги доларами США та євро. Про це повідомила пресслужба біржи.

Повідомляється, що з цього дня на валютному ринку та ринку дорогих металів "торги здійснюються за всіма інструментами, за винятком валютних пар з доларом США та євро".  

Російський Центробанк наголосив, що угоди з доларом США та євро продовжать здійснюватись на позабіржовому ринку. Позабіржові угоди, а також банківська звітність використовуватимуться для визначення офіційних курсів американської та європейської валюти.

Російський регулятор також запевнив, що всі кошти в доларах США та євро на рахунках та вкладах громадян і компаній залишаються збереженими і що «і юридичні, і фізичні особи можуть продовжувати купувати та продавати долари США та євро через російські банки".

  • 12 червня американський Мінфін вніс до чорних списків саму Московську біржу, а також її ключові структури – Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарій. 
  • Серед великих компаній та організацій, які фігурують у новому списку санкцій, зазначені, зокрема, Московська біржа (MOEX), Національний кліринговий центр (НКЦ), АТ "Національний розрахунковий депозитарій", страхова компанія "Согаз", АТ "Російська національна перестрахувальна компанія" (РНПК) тощо. Обмеження також введені проти російських банків з їхніми офісами в Китаї, Індії, Киргизії та інших країнах. 
Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader