У Львові викрили масштабну спільноту сутенерів, оголосили 24 підозри
У Львові викрили масштабну спільноту сутенерів, оголосили 24 підозри

У Львові викрили масштабну спільноту сутенерів, оголосили 24 підозри

У Львові Національна поліція викрила масштабну спільноту сутенерів, загальний щомісячний обіг коштів якої, за інформацією слідства, сягав понад 16 мільйонів гривень.

Про це поінформував Департамент внутрішньої безпеки НПУ, передає Укрінформ.

«Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки спільно з працівниками Головного слідчого управління Нацполіції припинили діяльність розгалуженої кримінальної спільноти. Злочинне формування займалося утриманням місць розпусти та сутенерством на території всієї Львівської області», - поінформували в НПУ.

Зазначається, що члени злочинної організації налагодили безперервне функціонування мережі борделей з 10 інтимних салонів.

«Для їхньої безперебійної роботи зловмисники створили кол-центр, який рекламував надання інтимних послуг та оформляв замовлення. Серед учасників злочинної організації був адвокат. Його роль полягала у спробах вирішення проблемних питань з держустановами, зокрема і в правоохоронних органах», - йдеться у повідомленні.

У Львові викрили масштабну спільноту сутенерів, оголосили 24 підозри - Фото 1

За даними поліцейських, юрист надавав аналогічні послуги ще трьом злочинним угрупованням, причетним до секс-бізнесу.

«Загальний щомісячний обіг коштів злочинної спільноти сягав понад 16 мільйонів гривень», - поінформували в установі.

У Львові викрили масштабну спільноту сутенерів, оголосили 24 підозри - Фото 2

За фізичної підтримки відділу швидкого реагування ДВБ, бійців поліції особливого призначення та ТОР Департаменту патрульної поліції правоохоронці провели у фігурантів понад 70 одночасних санкціонованих обшуків у кількох областях.

Під час цих обшуків було виявлено і вилучено гроші, зокрема: близько 1,4 млн грн, понад 660 тис. дол., майже 400 тис. євро та іншу валюту, мобільні телефони, банківські картки, золоті прикраси, вогнепальну зброю та авто.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора поліцейські затримали 21-го учасника формувань у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі Головного слідчого управління НПУ вручили підозри 24 фігурантам.

«Залежно від скоєних злочинів, спільникам оголошені підозри за: ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 2 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво); ч. 3 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією); ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України», - поінформували у пресслужбі.

Зазначається, що трьом лідерам злочинної організації суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомлялося, в Києві затримали росіянку та її спільника, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів та залучили до роботи у ньому вісьмох жінок.

Фото: Нацполіція

Теги за темою
поліція Львів
Джерело матеріала
loader
loader