Польща знову піднімала авіацію через атаку Росії по Україні
Польща знову піднімала авіацію через атаку Росії по Україні

Польща знову піднімала авіацію через атаку Росії по Україні

Польща та союзники підняли у повітряний простір свої літаки через нічну атаку Росії по Україні. Через це міг бути підвищений рівень шуму.

Ситуацію постійно моніторять

Польські військові зазначили, що "це ще одна дуже напружена ніч" для всієї системи ППО Польщі.

Задіяно всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору, а Оперативне командування РП здійснює постійний моніторинг ситуації,
– мовиться у повідомленні.

Після того, як ризик ударів по прикордонних з Польщею територіях знизився, авіація пішла на посадку. У командуванні ЗС Польщі зазначили, що постійно перебувають у готовності захистити повітряний простір держави.

У Польщі прокоментували ймовірність збиття ракет над Україною

  • Польща спільно із союзниками могла б знищувати над територією Україниросійські повітряні цілі. Наразі стосовно цього лунають численні обговорення.
  • І хоч розмови на цю тему тривають, однак жодного рішення ухвалити не вдалося й досі. Про це під час Конференції з відновлення України у Берліні заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
  • Польський представник наголосив, що Польща, звичайно, має збивати російські ракети над своєю територією. Натомість виникає питання щодо збиття ракет над територією іншої країни, оскільки така ракета може впасти й від неї може постраждати хтось на землі.
Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader
loader