Глава Єврокомісії застерегла від заморозки війни, доки українські території під окупацією
Глава Єврокомісії застерегла від заморозки війни, доки українські території під окупацією

Глава Єврокомісії застерегла від заморозки війни, доки українські території під окупацією

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що заморожування війни в Україні, тоді як російські війська окупують територію України, є неправильним рішенням. Про це вона сказала на першому пленарному засіданні у рамках глобального Саміту миру.

- Ми сьогодні тут, щоб допомогти покласти край жорстокій та несправедливій війні, конфлікту, який знищив життя та перемістив мільйони людей. Відлуння російської агресивної війни чути у всьому світі – ціни на енергетику зросли, ціни на продовольство вибухнули. Світ має замислитися, чи це правильно, що велика країна може напасти на сусідню і забрати шматок території. Відповідь, звісно, ​​ні!, - сказала вона.

Вона наголосила, що світ має чітко дотримуватись принципів статуту ООН. І, там серед іншого, йдеться про визнання взаємних кордонів, а тому одна країна не може просто взяти і відібрати чужі території, як це намагається зробити РФ. За її словами, заморожування конфлікту сьогодні, у той час як іноземні війська окупують територію України, "не є відповіддю, це рецепт для подальших агресивних воєн". На її думку, необхідно підтримувати цілісний справедливий та тривалий світ для України, який відновить її суверенітет та територіальну цілісність.

  • 15 червня в рамках Глобального саміту миру у швейцарському місті Бюргеншток Зеленський зустрівся з віце-президентом США Камалою Харріс. Він подякував їй за укладену двосторонню безпекову угоду і запевнив, що Україна вже почала її втілювати.
  • Також Зеленський зустрівся Вселенським патріархом Варфоломієм, який приєднався до учасників цієї історичної події.
  • 15 червня в Бюргенштоку Зеленський та лідер Швейцарії Віола Амгерд провели спільну прес-конференцію.
Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader