Україна вдруге стала чемпіоном чоловічої Золотої Євроліги з волейболу
Україна вдруге стала чемпіоном чоловічої Золотої Євроліги з волейболу

Україна вдруге стала чемпіоном чоловічої Золотої Євроліги з волейболу

Збірна України з волейболу виграла сезон чоловічої Золотої Євроліги з волейболу. У фіналі Україна за підсумками чотирьох сетів перемогла Хорватію з рахунком 3:1.

До фіналу у дебютному турнірі з новим тренером Раулем Лосано Україна потрапила з третього місця в турнірній таблиці, з чотирма перемогами в шести матчах. На шляху до вирішального матчу Україна в трьох сетах перемогла Чехію (3:0).

Хорватія до зустрічі з Україною не програла жодного матчу в сезоні Євроліги. У таблиці регулярного чемпіонату команда посіла перше місце з шістьма перемогами, у півфіналі - на тайбреку переграла естонців (3:2).

В середині першого сету перевага хорватів становила шість очок (17:11). Українцям вдалося на сетболах звести відставання до мінімуму, але хорвати закрили партію з рахунком 25:23.

У другій партії перевагою володіли "синьо-жовті". Найбільшої різниці в рахунку на свою користь українці досягли у вирішальних розіграшах - за переваги +6 відновили загальний паритет у матчі (25:19).

Хорватія мала найбільший розрив у матчі - перевагу в сім очок - у третьому сеті. За рахунку 8:15 українці виграли дев'ять з 10 наступних розіграшів, нівелювали відставання та перемогли у сеті за різниці в два м'ячі (28:26).

У вирішальному сеті підопічні Лосано лише одного разу втрачали перевагу в рахунку - за рахунку 2:2. Серією з п'яти очок Україна вдруге вийшла вперед і довела зустріч до перемоги 25:19.

Золота Євроліга-2024. Фінал

Хорватія - Україна - 1:3 (25:23, 19:25, 26:28, 19:25)

Джерело матеріала
loader
loader