Штрафи за порушення військового обліку приходитимуть в Дію: їх можна буде сплачувати онлайн
Штрафи за порушення військового обліку приходитимуть в Дію: їх можна буде сплачувати онлайн

Штрафи за порушення військового обліку приходитимуть в Дію: їх можна буде сплачувати онлайн

Кабінет міністрів України вніс зміни до Порталу Дія, що дозволяють інтегрувати банківські системи для сплати штрафів за адміністративні правопорушення, включаючи порушення військового обліку. Це спрощує процес сплати штрафів та зменшує необхідність відвідувати суди та банки.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 13 червня № 693. Тепер Дія інтегрує інформаційні системи та програмне забезпечення державних банків і банків, у статутному капіталі яких не менше 75% належить державі, для сплати штрафів та інших платежів.

Завдяки інтеграції банківських систем, користувачі зможуть сплачувати штрафи за адміністративні порушення, державне мито, а також здійснювати інші платежі онлайн. Це означає, що не потрібно буде витрачати час на відвідування судів або банківських відділень, адже всі платежі можна буде здійснити через Дію.

"Це зекономить час та допоможе швидше закрити справу без зайвої бюрократії", – зазначили в Дії. Серед адміністративних правопорушень, за які можна буде сплатити штраф є дрібне хуліганство, порушення громадського спокою, правил дорожнього руху та багато інших.

Впровадження сплати штрафів за порушення військового обліку

Одним з нововведень є можливість сплати штрафів за порушення військового обліку. Після прийняття законопроекту про заочні штрафи № 10379, Кабмін спростив процедуру притягнення до адміністративної відповідальності за порушення військового обліку.

Це дозволяє запровадити заочні штрафи, відкриття виконавчих проваджень та блокування рахунків порушників. "Зміни значно спростять процедуру притягнення до відповідальності за адміністративні правопорушення, що дасть змогу оперативніше реагувати на порушення", – зазначив член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

Окрім сплати штрафів, Дія тепер також інтегрується з електронною системою охорони здоров’я. Це дозволяє вносити до центральної бази даних медичну інформацію про користувача, переглядати її та обмінюватися нею відповідно до законодавства.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні запустили нову комплексну послугу для підприємців е-Підприємець на порталі Дія, яка дозволяє оформити десять різних послуг за однією заявою онлайн за 15-40 хвилин. Цей сервіс спрямований на спрощення ведення бізнесу, охоплює різні види малого бізнесу і усуває потребу в паперовій роботі та чергах.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader