У якому стані поранений у центрі Києва казахський журналіст: дружина розповіла
У якому стані поранений у центрі Києва казахський журналіст: дружина розповіла

У якому стані поранений у центрі Києва казахський журналіст: дружина розповіла

Стрілянина сталася у Шевченківському районі Києва. Як з'ясувалося, жертвою був казахський опозиціонер Айдос Садиков. Наразі журналіст перебуває у тяжкому стані під наглядом лікарів.

У якому стані Айдос Садиков

Дружина пораненого казахського опозиціонера наголосила, що в її чоловіка "зухвало, цинічно, серед білого дня, на очах у свідків" стріляли прямо у центрі української столиці.

Як пояснила жінка, це сталося, коли журналіст перебував за кермом та заїжджав у двір їхнього будинку. Вона ж у той час сиділа поруч, на пасажирському сидінні.

Зараз Айдоса прооперували, він у реанімації у тяжкому стані. Моліться, прошу, щоб він вижив. Мій коханий чоловік – чесний, справедливий та принциповий, завжди захищав інтереси казахів,
– розповіла Наталія Садикова.

Також дружина журналіста стверджує, що замовником цього замаху є президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Зауважимо, наразі прокуратура розслідує цей інцидент.

Що відомо про Садикова

  • Садиков відомий своєю різкою критикою казахської влади на своєму YouTube-каналі, а також підтримкою протестів у Казахстані в січні 2022 року.
  • У жовтні 2023 року Садиков був оголошений у розшук у Казахстані за звинуваченням у "розпалюванні соціальної, національної, родової, станової чи релігійної ворожнечі".
  • У 2010 році Садикова засудили до двох років позбавлення волі за звинуваченням у "хуліганстві", але він та його прихильники вважають цю справу сфабрикованою.
  • У 2014 році Айдос Садиков разом із дружиною Наталією переїхали до Києва після того, як проти жінки було порушено кримінальну справу за заявою ексдепутата парламенту Марала Ітегулова.
Теги за темою
Новини України Журналісти
Джерело матеріала
loader
loader