У Путіна дві проблеми: Репке розповів, чи зможе РФ швидко закінчити війну
У Путіна дві проблеми: Репке розповів, чи зможе РФ швидко закінчити війну

У Путіна дві проблеми: Репке розповів, чи зможе РФ швидко закінчити війну

За словами німецького аналітика, Росія не може отримати необхідну кількість снарядів від інших авторитарних держав, таких як Іран і КНДР. Водночас Україна може розраховувати на стабільний потік західної зброї, який незабаром може збільшитися.

Війна в Україні триває вже майже 29 місяців, але Кремлю не вдалося досягти жодної з поставлених цілей. Ба більше, ситуація для президента Росії Володимира Путіна погіршується — він загнав себе в глухий кут і поставив завдання, на реалізацію яких можуть піти роки. Про це в матеріалі німецького видання Bild пише аналітик Юліан Рьопке.

Він зазначив, що в п'ятничній промові, яка викликала презирство і глузування, Путін закликав українську армію добровільно покинути чотири регіони, оголошені російськими майже два роки тому, але досі не повністю захоплені російською армією.

Київ, Берлін, Вашингтон і Брюссель відкинули його вимоги як "нереалістичні" і "непродуктивні".

Однак, що ще гірше для кремлівського правителя — лише за кілька годин після його заклику до України припинити спроби вступити в НАТО, альянс оголосив, що візьме на себе координацію поставок зброї українській армії від імені всіх країн-членів.

"Говорячи простою мовою, ніхто більше не сприймає путінську Росію серйозно. Навіть найстриманіші союзники України тепер дозволили використовувати поставлену ними зброю проти російських наземних цілей. Клич "Слава Україні", що пролунав від представників 80 країн на конференції у Швейцарії, став завершальним штрихом", — зазначає Рьопке.

Таким чином, на його думку, для досягнення своїх військових і політичних цілей в Україні у російського президента залишаються тільки бойові дії. Але і тут ситуація для Москви виглядає похмуро.

Так, російські війська продовжують просуватися на сході України, щотижня захоплюючи по одному-двом селам у Донецькій області. Але навіть такими темпами Путіну знадобляться роки, щоб повністю контролювати регіон. Не кажучи вже про втрачені території по інший бік Дніпра.

Однак, додає Рьопке, навіть на полі бою Путін не впевнений в успіху. У Північної Кореї немає мільйона артилерійських снарядів, в Ірану — 400 балістичних ракет, а в Білорусії — 200 танків, які могли б бути надані Росії.

При цьому Україна, навпаки, може розраховувати на стабільний і навіть наростальний потік західної зброї. Партнери Києва, нарешті, виконують свою обіцянку не дозволити Росії перемогти.

Путін, який загнав себе в пастку, це розуміє. Захід не бажає вести переговори щодо України, і в нього немає засобів вирішити конфлікт на полі бою. Однак це не робить Путіна менш небезпечним, резюмував Рьопке.

Нагадаємо, 14 червня президент Росії Володимир Путін звинуватив Захід у тому, що світ нібито підійшов близько "до точки неповернення". Крім цього, він натякнув на застосування ядерної зброї.

Теги за темою
Росія Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader