Утворили 2-кілометровий клин: ЗС РФ штурмують плацдарм під Горлівкою
Утворили 2-кілометровий клин: ЗС РФ штурмують плацдарм під Горлівкою

Утворили 2-кілометровий клин: ЗС РФ штурмують плацдарм під Горлівкою

Українські військові відбили або в процесі відбиття 52 атак ЗС РФ, які відбулись на Краматорсько-Покровському напрямку, ідеться у звіті Генштабу. Аналітики розповіли, що ворог має певні успіхи.

Підрозділи ЗС РФ просунулись під трьома населеними пунктами на східному відтинку фронту. У Донецькій області ворог атакує плацдарм біля Горлівки, який бійці ЗСУ утримували з перших днів вторгнення. Другий напрямок просування — околиці Вовчанська і загроза для села Тихе. Про деталі ситуацію на полі бою станом на ранок 19 червня розповіли аналітики DeepState у Telegram-каналі.

Аналітики повідомили, що уточнили конфігурацію лінії бойового зіткнення у трьох точках. Перші дві розташовані на Донбасі по обидва боки від Горлівського плацдарму ЗСУ. У дописі, опублікованому о 0:04, називаються два населені пункти:

  • Північне — село на північний захід від Горлівки;
  • Олександрополь — на південний захід від Горлівки.

Якщо подивитись на карту DeepState, можна побачити, що у напрямку Північного утворився "клин" окупованої території, який на 2 км врізається в українські позиції. Біля Олександрополя — просування у межах 500 м. Відстань між цими точками — близько 17 км.

Бої на сході та півночі - ситуація під Горлівкою станом на 19 червня
Фото: DeepState

Ще один напрямок атак ЗС РФ — північні околиці Вовчанська, вказується у дописі аналітиків. На карті позначено, що російські війська розширили окуповану територію на майже 2 км і обходять місто: рухаються у бік села Тихе.

Бої на сході та півночі - ситуація під Вовчанськом станом на 19 червня
Фото: DeepState

У звіті українського командування станом на вечір 18 червня розповіли про 113 бойових зіткнень на лінії фронту. Бої на північний захід від Горлівки — це Краматорський напрямок: тут відбулось 15 спроб атак ЗС РФ. Серед точок, які штурмував ворог, згадується Північне та село Нью-Йорк, розташоване за 10 км південніше. На Покровському напрямку, до якого віднесли Олександрополь — 37 атак сталось протягом минулої доби.

"Сили оборони вживають заходи щодо недопущення просування противника та стабілізації обстановки", — розповіли у Генштабі про бої на найгарячішій ділянці.

Раніше Фокус розповідав про плацдарм під Горлівкою. Боєць Національної гвардії, який тримає тут оборону, повідомив, що лінія оборони тут не зрушила з місця, починаючи з перших днів вторгнення.

Зазначимо, напередодні, зранку 18 червня, аналітики DeepState назвали інші три точки, в яких атакиЗС РФ мали певний успіх. Росіяни просунулись на відстань від 500 м до 2 км у бік Покровська. Військовий оглядач Костянтин Машовець дослідив ситуацію, підрахував сили ворога і назвав чотири напрямки, у яких можливі подальші російські атаки на даному напрямку.

Тим часом з'явилась загроза для українських позицій біля села Борова на сході Харківської області. Згідно з даними аналітиків, росіяни зібрали "ударний кулак" з 10 тис. солдатів та відповідної кількості військової техніки. Ці сили можуть спробувати прорвати лінію фронту, зауважив він.

Водночас у звіті Інституту вивчення війни 18 червня розповіли про спроби росіян укріпитись на Харківщині. Для цього ворог здійснює перекидання підрозділів з іншого напрямку, пояснили аналітики ISW.

Теги за темою
війна Донбас Донецька область Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader